ESPAI DEMOAprèn a cuinar amb el xef de Cristel Guillaume Lopez

Emmarcat amb els dies de vesteix la teva cuina, durant els dies 26 i 27 de març disposarem del cap de cuina de la marca Cristel. A l’Espai Demo de la tercera planta podràs veure, durant tot el dimarts 26 de març, cuinar el xef Guillaume Lopez. I el dimecres 27 de les 18.30 a les 20 h farà el showcooking de quatre receptes perquè pogueu aprendre i fer a casa.

I recorda...

SORTEIG

* Del dia 8 al 31 de març del 2019, per cada 50 € de compra per tiquet a la secció de la llar, en què hi hagi almenys un producte de parament de cuina, rebreu una butlleta per participar en el sorteig d’un lot de productes Bra (valorat en 300 €). El sorteig tindrà lloc el dia 1 d’abril del 2019.

Queden exclosos del sorteig els productes de la secció de la Fnac Home. Consulteu les bases del sorteig al Servei d’Atenció al Client (4a planta).

VERDURES AMB ALLIOLI

Cuinades sense aigua en una cassola extraïble de Castellet.

Ingredients per a 4 persones
3 pastanagues
2 patates
½ coliflor
4 lloms de bacallà (120 g)

Preparació

  • Peleu les pastanagues i talleu-les en bastons. Peleu les patates i talleu-les en daus. Talleu la coliflor en petits raïms.
  • Esbandiu i escorreu les pastanagues, les patates i la coliflor.
  • Afegiu-les a una cassola de 18 cm; primer les pastanagues, després les patates i, per últim, la coliflor.
  • Afegiu-hi els lloms de bacallà i tapeu la cassola.
  • Deixeu-ho coure a foc mitjà durant 10 minuts. Si durant la cocció surt vapor, abaixeu el foc a poc a poc.
  • Després de 10 minuts, apagueu el foc i deixeu que acabi de coure uns 5 minuts i tasteu-ho.
  • Afegiu-hi una mica de maionesa.

Consell
Un cop llest, si no aixequeu la tapa, podeu mantenir el plat calent durant 1 hora.

FILET DE BOU

S’ha de cuinar sense greix en una paella o una cassola inoxidable.

  • Preescalfeu la paella o la cassola sense res. Podeu verificar la temperatura correcta tirant-hi unes gotes d’aigua: quan les gotes es llancen com boles es pot coure la carn.
  • Col·loqueu la carn a la paella o a la cassola CRISTEL. La carn se separarà de la paella quan estigui cuita, és a dir, quan la humitat de la carn es desprengui a la paella.
  • Gireu la carn i reduïu el foc si és necessari. Si voleu cuinar el cor (de porc, per exemple), cuineu-lo uns minuts amb la tapa i després desglaceu-lo amb una mica d’aigua.
  • Serviu el filet sense res o acompanyat de la salsa que preferiu. La carn de bou, de vedella, de porc i de xai i les aus tallades es cuinen de la mateixa manera.
  • Tireu una mica d’aigua calenta a la paella per facilitar-ne la neteja. Si és necessari, utilitzeu RENOX Cristel Inox.

 

RISOTTO AMB XAMPINYONS, ALFÀBREGA I PARMESÀ

Ingredients per a 6 persones

• 200 g d’arròs arborio (arròs de risotto)
• 1 ceba
• brou vegetal
• 200 g de bolets frescos (rossinyols, ceps, bolets de París)
• 15 cl de vi blanc sec
• formatge parmesà ratllat
• sal i pebre

Ideal per a...
• wok d’acer inoxidable fix o extraïble
• cassola d’acer inoxidable Cristel fix o extraïble
• cassó d’acer inoxidable fix o extraïble

Preparació

  • Netegeu i talleu els bolets. Peleu i trossegeu la ceba.
  • Col·loqueu la ceba picada al wok, cassola o cassó amb una mica de sal i deixeu-la suar a temperatura mitjana. Removeu-la durant 2 minuts, afegiu-hi els bolets amb una mica de sal i removeu-ho tot 2 minuts més. Afegiu-hi l’arròs, feu que absorbeixi el vi, afegiu-hi el brou de verdures fins que cobreixi l’arròs i tapeu-ho. Deixeu que l’arròs absorbeixi el brou (si cal, abaixeu el foc), deixeu que torni a bullir i repetiu l’operació dos o tres vegades.
    Tasteu l’arròs, comproveu que estigui cuit (al dente), afegiu-hi el parmesà i condimenteu-lo amb sal i pebre, si escau.
    Podeu afegir-hi algunes puntes d’espàrrecs 10 minuts abans del final de la cocció.

 

PASTÍS TATIN

Ingredients per a 4 persones

Per a la massa trencada:
• 300 g de farina
• 150 g de mantega
• 1/2 got d’aigua
• 1 pessic de sal

Per a la guarnició:
• 8 pomes boniques: Royal Gala, Granny Smith o qualsevol de l’hort
• 250 g de sucre
• 40 g de mantega

Ideal per a...
• paella d’acer inoxidable extraïble de 24 o 26 cm
• un mànec desmuntable i dos nanses
• motlle Tatin

Preparació

  • Desfeu la sal en mig got d’aigua tèbia.
  • Barregeu la farina amb la mantega lleugerament suavitzada fins que aconseguiu una semolina fina.
  • Afegiu-hi l’aigua.
  • Pasteu-la fins que obtingueu una pasta homogènia; sense més, perdrà la delicadesa.
  • Deixeu-la reposar 20 minuts. Preescalfeu el forn a 210 °C.
  • Peleu les pomes, talleu-les en quarts i traieu-ne les llavors.
  • Col·loqueu el sucre al centre del motlle o la paella i coeu-lo a foc mitjà sense remoure’l. Quan el sucre comenci a fondre’s, barregeu-lo perquè es desfaci uniformement.
  • Una vegada s’hagi caramel·litzat, afegiu-hi la mantega, barregeu-ho tot i abaixeu el foc.
  • Col·loqueu la poma dins del motlle i deixeu-la coure a foc lent durant 2 o 3 minuts.
  • Apagueu el foc, col·loqueu la massa a la part superior i porteu les vores entre els costats de la paella (o el motlle) i les pomes.
  • Traieu el mànec desmuntable i coeu el pastís al forn durant 30 minuts a 210 °C.
  • Una vegada cuit, traieu-lo del forn utilitzant els dos mànecs desmuntables per servir-lo.