Coca de brioix amb préssec natural i gelea de flor de saücCelebra la diada de Meritxell amb la coca dels set braços

Els forners d’Espícula s’han inspirat amb la creu dels set braços i han creat la coca dels set braços per celebrar el Dia de Meritxell. Es tracta d’una coca de brioix rodona amb uns talls al perímetre imitant els 7 braços. Per sobre han posat préssec natural, ja que és la fruita de temporada de finals d’agost i principis de setembre. I també gelea de saüc elaborada a Sant Julià de Lòria de Casa Gendret. 

A Casa Gendret elaboren de manera artesanal confitures i gelees amb matèries primeres seleccionades de collita pròpia.Els productes s’elaboren amb fruita sencera, amb la mínima quantitat de sucre i sense colorants ni conservants afegits.

Si no et vols quedar sense coca d'Espícula, fes el teu encàrrec a Espícula, la fleca de Pyrénées o trucant al +376 880 205. T’encantarà. 

 

 

Voleu saber la llegenda de la Creu dels set braços? 

En el camí que va de Canillo a Meritxell trobem la Creu de les set creus i és objecte d’una llegenda tràgica. 

A la vila de Prats hi vivia un noi una mica poruc que tremolava només de pensar que el diable podia anar a trobar-lo algun dia. Els joves del poble van tenir la mala idea d’enviar-lo a Canillo a buscar vi a canvi de convidar-lo a berenar. Com que s’hi resistia i per tal que no tingués por, li van donar una escopeta i el van enviar cap a Canillo.

 

Quan va arribar a Canillo ja començava a fer-se fosc. Va anar a recollir el vi i, com que hi havia molta gent, va deixar l’escopeta. Quan l’hostaler va haver despatxat tots els clients, va fer una ullada a l’arma en veure que estava mal carregada. Creient que era a causa d’un oblit, va carregar-la bé, no fos cas, va pensar, que l’amo de l’escopeta hagués de defensar-se d’un animal i l’arma no li respongués.

El noi va recollir l’escopeta i va agafar el camí de tornada a Prats. Mentrestant, els seus amics li tenien preparada una sorpresa... De cop i volta, va aparèixer una forma blanca que gesticulava en mig del camí. El xicot no s’ho va pensar dues vegades: va disparar i va arrencar a córrer cap a casa cridant que havia mort el diable. La resta de nois se’n van burlar i van emplaçar-lo a tornar al lloc a veure el diable mort. Quan van arribar, es van trobar que el seu amic havia desaparegut i que el diable se l’havia endut. 

La creu tenia set braços, com set eren els joves que van voler burlar-se del seu amic. Un d’ells va desaparèixer, i, estranya coincidència, la creu també va perdre un braç.