Parlem amb Jordi Morera Espícula celebra el seu primer aniversari

El temps passa volant i quan es tracta de moments bons encara passa més de pressa. L'obrador d'Espícula, la fleca de Pyrénées, ja fa un any que treballa per fer arribar el pa i els dolços a totes les llars d'Andorra. 

Per celebrar-ho hem volgut parlar amb Jordi Morera, el World Baker 2017 que està al capdavant d'aquest projecte engrescador. 

-Com valores el primer any d'Espícula? 

Molt content perquè al principi tenia aquella incertesa de quan arrenques un projecte nou. Et fas moltes preguntes, per a veure si encaixarà la filosofia o el producte i la veritat que puc dir que estic orgullós. És un producte diferent del que ja hi ha a Andorra i el client li agrada. Són gustos més potents. Es nota que la gent vol menjar bé i cuidar-se i els ciutadans d'Andorra cada cop estan més conscienciats que s'ha de menjar menys però més bo amb més atributs nutricionals i qualitats.

A més, m'agradaria fer una menció especial a l'equip que forma Espícula. Hem congeniat molt bé amb l'obrador i la gent de la venta. Treballar amb gent que s'ha enamorat de l'ofici et fa que tot sigui molt més senzill.

- Heu incorporat productes nous?
Un parell de tipus de pans diferents que han anat rotant. Hi ha pans que no es fan cada dia, són pans per maridar com el d'algues, el de nous, i la idea és seguir fent això.

L'última incorporació és la falsa ensaïmada. En lloc de fer la clàssica de llard de porc, la mítica de les illes, l'hem fet amb oli d'oliva intentant conservar els mateixos barems de l'ensaïmada autèntica.

La gent vol novetats però sí que hi ha gent que és de costums.

-Què és el que més li agrada a la gent?

La gent li agrada veure com treballem. De fet, a Espícula es pot veure tot perquè hi ha vidre, no tenim secrets. Expliquem el que fem. 

I el que li agrada molt a la gent són els dolços que es mengen per les festivitats. Per exemple, els panellets, o la coca de Sant Joan o per Setmana Santa o la coca dels set braços de Meritxell.T'esperem a Espícula, descobreix el pa autèntic.