Us deixem una recepta ben senzillaFem mató a casa

Fa uns dies ens van visitar els companys de La Reula, una formatgeria artesana de l'Alt Urgell. Ens van visitar coincidint amb el Dia Internacional de la Llet i a banda de mostrar-nos els productes que elaboren a la formatgeria artesana també ens van ensenyar a fer mató casolà. 

A continuació us deixem la recepta per si voleu provar de fer mató a casa i que us recordi al mató de tota la vida.

Ingredients per a quatre persones:

1,5 litres de llet fresca pasteuritzada La Reula 

1 llimona 

Recepta:

  1. Escalfar 1,5 litres de llet fresca i anar remenant per tal que no s'enganxi la llet a la base de l'olla.
  2. Quan la llet arriba als 85 graus, hi hem d'anar tirant el suc de llimona fins que es talli (aproximadament 30 ml). 
  3. Remeneu fins que tot està ben tallat i aparteu-la de l'escalfor.
  4. Coleu el mató per tal de separar el sèrum, i deixar refredar a la nevera.
  5. Menjar quan està fred amb una mica de mel!