El problema més gran a l’hora de fabricar roba és que es necessita molt vaporGreta Cotton, la roba de la llar sostenible

Cada vegada més la societat està compromesa amb el medi ambient.  Les persones i les empreses fomenten pràctiques responsables per respectar el medi ambient pensant en les generacions del futur. És per això que hem volgut conèixer de més a prop l’empresa Si Som Dos, que des de fa un temps treballa per reduir els residus generats en la creació de roba de la llar. Per això han creat la col·lecció Greta Cotton i que tenim a Pyrénées Andorra a la tercera planta. Entrevistem a Marc Serrà, CEO de Si Som Dos.

Per què decidiu començar a crear productes sostenibles? 

Vam decidir escollir un altra camí, fer un canvi radical com a concepte de marca. Mireu, una reflexió, sabeu que per fer una samarreta es gasta l’aigua que necessitaria per viure una persona durant dos anys i mig? És moltíssim. 

I com aconseguir fer un producte sostenible? 

Començant comprant el cotó a la Índia amb el certificat BCI, que vol dir que la collita del cotó està regulada, les condicions laborals estan garantides i no s’han utilitzat pesticides. 

Importem el teixit i quan arriba duem a terme el procés de tint i estampació amb energia 100% renovable que l’aconseguim a través de l’energia solar. 

El problema més gran a l’hora de fabricar roba és que es necessita molt vapor per escalfar els productes. Per això, el vapor el fem a través de biomassa, que prové de la neteja de boscos. 

 

 

I per reduir el consum d’aigua? 

El que fem és que l’aigua que s’utilitza per fer la roba, després la depurem i es torna a utilitzar, no per consum humà però sí per regadius. Per tant, podem dir que tot el procés és 100% sostenible. 

I el tint? 

El mateix, utilitzem tints que no siguin nocius i amb el certificat made in green. 

Encareix el producte el fet de que sigui sostenible? 

Una mica, però bàsicament perquè el cotó el comprem una mica més car. La resta no perquè la fàbrica la tenim a Alacant i allà hem anat implantant poc a poc els mecanismes per utilitzar energia renovable, no ho hem fet tot de cop. 

A Pyrénées Andorra trobareu la roba de la llar amb el certificat de producte sostenible. Si estàs conscienciat amb el medi ambient i ets conscient de la problemàtica, t’oferim aquesta possibilitat respectuosa.