La marca de joguines Plantoys Joguines per un món millor 

Cada vegada estem més conscienciats amb el medi ambient. Els glacials s’estan desgelant i els mars i els oceans estan plens de plàstics i brutícia. Hi ha algunes empreses que des de fa anys posen fil a l’agulla i intenten buscar alguna solució a aquest problema que ja comença a tenir efectes secundaris i que si no hi posem fre anirà a més. 

Us volem explicar la història de les joguines Plantoys. És la història de Vitool Viraponsavan, nascut entre els enormes boscos de cautxú de Trang, al sud de Tailàndia. Aquests arbres capaços de produir làtex durant 25 anys el fascinaven. Un cop ja no donaven més fruits, després, es talaven i es cremaven. Aquest era el cicle. Però Vitool creia que aquests arbres mereixien molt més i va decidir pensar de quina manera podia contribuir en un món millor. 

La fusta dels boscos de Trang ja no es crema quan s’esgota el làtex sinó que se li dona una segona vida. Aquest material no pot suportar molt pes, però sí el suficient per a la fabricació de joguines amb la mentalitat de no perdre res i transformar-ho tot. 

I amb el restos d’aquesta fusta encara se li dona una tercera vida. Es fabriquen els ‘Planwood’. El converteixen en serradures i es barregen amb cola i el resultat és una fibra d’alta densitat que poden modelar com volen. 

Energia verda 

A més, Plantoys ha construït una planta de biomassa, la primera de Tailàndia. Allà cremen els últims restos de fusta i obtenen gas que necessiten perquè la fàbrica funcioni a diari.

Si estàs sensibilitzat amb el medi ambient i vols descobrir aquesta marca de joguines, podràs veure-les a la primera planta de Pyrénées Andorra.