experiència Montblanc a Pyrénées“La direcció de les línies de l’escriptura marca l’estat d’ànim de les persones”

Fa uns dies ens va visitar una reconeguda grafòloga, Begoña Slocker, de la ma de Montblanc a Pyrénées Andorra. Els clients de la marca alemanya van gaudir d’una experiència molt especial, la grafòloga els va fer una caricatura grafològica. Hem aprofitat la visita per conèixer de més a prop la feina del grafòleg, les funcionalitats i els trets més rellevants de la personalitat que es poden extreure a través de l’escriptura i la firma.

Què podem saber a partir de l’escriptura?
Amb una caricatura grafològica podem extreure moltes dades. Per començar té importància l’útil, és a dir, amb què s’ha escrit, perquè la persona que escriu escull el que li agrada, no és el mateix la persona que escriu amb ploma que amb bolígraf, en aquest segon cas, has de fer molta més pressió per escriure i això demostra que la persona té vitalitat i una bona salut. D’altra banda, una persona que escull escriure amb punta fina, tindrà més tendència auditiva i segur que desenvolupa qualitats musicals, en canvi, si escriu amb punta gruixuda tindrà més facilitats creatives. L’útil et dona una dada més.

I quins altres paràmetres observeu quan feu una caricatura grafològica?
La direcció de les línies de l’escriptura marca l’estat d’ànim de les persones. Per exemple, quan estàs content, la mà tendeix a tirar cap amunt. Una persona extrovertida escriurà amb lletres ben grans i ocuparà espai i una persona tímida doncs segur escriurà més petit. Tot està relacionat amb la ment. Si tens por, escriuràs amb la lletra inclinada a l’esquerre perquè no t’atreveixes a avançar, si ets una persona agressiva amb molts pics.

I la firma també s’analitza?
Les grafòlogues sense firma no som res. La firma és el que vols ser, és el jo real, l’escriptura és la part social.

Com s’aplica la grafologia?
Una de les meves especialitats és la selecció de personal. Quan faig una anàlisi grafològic, amb 15 línies i una firma, et puc dir si el candidat s’adaptarà al grup, si menteix, si és honest, si és una persona conflictiva. Et puc donar moltes dades. Treballo amb moltes empreses perquè dona fiabilitat, fa més de 15 anys que treballo en aquest camp i hi ha encerts.

A més, també s’utilitza per detectar la falsificació de documents, estudiar la comptabilitat entre parelles, la reducció gràfica i la perícia cal·ligràfica.

Què és la perícia cal·ligràfica?
La perícia cal·ligràfica és una de las branques més utilitzades als jutjats, consisteix en treballar les falsificacions i els anònims. És una branca molt coneguda i la policia científica l’utilitza molt.

Voleu veure com fan una caricatura grafològica?