Consells per tallar el pernil L'art de tallar pernil

Menjar és un plaer i si menges el que t'agrada i productes exclusius encara més. Ara que s'acosten les festes nadalenques i a algunes llars és típic encetar un bon pernil us volem donar alguns consells perquè l'escolliu, el degusteu i el talleu de la millor manera possible.


No tots els pernils són iguals, és com el vi, hi ha diferents qualitats i depèn bàsicament de la puresa de raça del porc, de l'alimentació que hagi tingut l'animal i de la procedència. Per escollir el que més et convenci et convidem a visitar la secció de pernils de Pyrénées i en funció de com t'agradi el pernil t'aconsellaran un o un altre.

Un cop escollit el pernil és molt important saber tallar-lo, de fet és un art. Un bon consell és tallar trossos petits i fins perquè el paladar pugui assaborir tots els gustos. Si és finet, voldrà dir que tindrà el greix necessari perquè es fongui a la boca i et potenciï el gust de pernil. Un consell, quan l'estiguis tallant a través del pernil has d'intuir la fulla del ganivet, si és així, voldrà dir que ho estàs fent bé.I un altre consell a l'hora de tallar és que el ganivet estigui afilat per evitar accidents. Tot i així, es recomana que la mà que no talla estigui sempre per darrere del ganivet, d'aquesta manera tindrem menys probabilitats de fer-nos mal.