Parlem amb l'escultora i artista Nerea Aixàs "Les meves peces són atemporals i molt al marge de les tendències del moment"

L'escultora Nerea Aixàs és andorrana i va estudiar escultura pública a la Universitat de belles arts de Barcelona. Es considera una persona molt autodidacta i assegura que sempre aprèn de les persones amb les quals s'envolta. A Pyrénées Andorra hem decidit incorporar peces de l'artista a la secció d'accessoris del nostre centre. Hem volgut parlar amb ella per conèixer-la de més a prop.


- Quines joies podem trobar a Pyrénées de Nerea Aixàs? 
Podeu trobar unes 24 col·leccions diferents de joieria. Totes es basen en l'escultura en l'àmbit creatiu. Parteixo d'una escultura i després intento passar aquest volum a joia, m'imagino com me la posaria pel cos. Dins de cada col·lecció hi ha molta varietat de peces, mides i preus, així ens adaptem a diferents estils.També he creat una col·lecció "kids" que inclou des d'arracades de nadons amb or i brillants fins a joies de plata per a les nenes d'entre 2 i 12 anys. Totes molt diferents del que acostumem a trobar per a nens.

A més també fem encàrrecs personalitzats, des d'aliances exclusives fins a reciclatge de joies antigues per actualitzar el disseny, etc...

I també tenim un petit apartat de peces úniques, on principalment jugo amb pedres, minerals i alguna muntura exclusiva que les acompanya.

- Com ets com artista?
Per mi crear és com respirar, sempre m'imagino i visualitzo idees de tot allò que m'envolta o forma part de la meva vida, de com veig i interpreto el meu entorn, però d'una manera molt inconscient. Crear forma part del meu dia a dia i sempre sorgeixen coses per explicar. M'agrada interpretar espais i canviar-los d'escala, sempre jugant amb formes geomètriques, buscant espais buits i emplenant-ne d'altres. Principalment em considero escultora però com més anys passen, més em sento capaç de crear qualsevol cosa, mobles, espais, complements, el que em vingui de gust finalment.

- Quin estil de dona porta les teves joies?
Crec que la dona que li agraden les meves creacions són dones amb ganes de sortir de la vida convencional, que busquen una exclusivitat a un preu assequible i que tenen una visió que va més enllà d'una moda passatgera. Les meves peces són atemporals i molt al marge de les tendències del moment.


 

- Quins materials utilitzes?
Principalment treballo amb plata de llei jugant amb diferents banys de color com el bany d'or, bany d'or rosa o rodi negre. També tenim alguna col·lecció amb or i per encàrrec podem adaptar el disseny al material que vulgui el client.