Pyrénées Stories

La nutrició durant la menopausa

Conferència Mònica Dicenta (data per definir)

El que mengem, el com ho cuinem, el quan ho ingerim és molt important per les conseqüències de la salut i del benestar. Les dones, al llarg de la nostra vida, vivim amb constants canvis hormonals. Som nenes, ens convertim en adolescents, tenim la menstruació per primera vegada, ens fem dones, algunes decideixen emprendre el camí de ser mares i quan passen els anys arriba el moment de la menopausa.

Sembla que parlar de la menopausa és com parlar d'un tema negatiu associat amb la vellesa però no deixa de ser un procés d'adaptació. El nostre cos ha d'assimilar els canvis. Un dels canvis que hem de tenir en compte és l'alimentació i per parlar d'això hem convidat a la nutricionista Mònica Dicenta perquè imparteixi una conferència sobre la nutrició i la menopausa.

Comuniquem que degut a la situació que es viu pel cas del Covid-19 (Coronavirus), i seguint indicacions de les autoritats sanitàries i del govern d'Andorra, s’ha pres la decisió d’anular la CONFERÈNCIA A CÀRREC DE MÒNICA DICENTA: LA NUTRICIÓ EN LA MENOPAUSA prevista pel 18 de març a les 18.30 h.



Abans, però, hem parlat amb ella perquè ens faci cinc cèntims del tema:

-Què s'ha de menjar quan tens la menopausa?
L'alimentació haurà de personalitzar-se en funció de la simptomatologia de cada dona. És importantíssim que hi hagi un seguiment per part del ginecòleg, perquè valori les necessitats de cada pacient.

-Com afecta l'alimentació amb la menopausa?
La menopausa afecta la nostra alimentació. Ja que hi ha un descens d'estrògens, el nostre cos experimentarà certs canvis i pot patir una simptomatologia que podrem millorar amb l'alimentació. Haurem de tenir en compte que hi ha nutrients i pautes dietètiques que són importants per la salut òssia, cardiovascular i emocional/anímica.

-He de canviar la rutina d'alimentació?
Hauria de ser una alimentació rica en aliments d'origen vegetal amb un elevat contingut de fibra soluble com ara els llegums, les fruites o les verdures. Cal que assegurem una bona aportació de calci, vitamina D, vitamina K i magnesi per preservar la nostra salut òssia (làctics, peixos blaus, verdures de fulles verdes..). I molt important també serà assegurar una bona aportació de proteïnes, tant d'origen vegetal com d'animal. Imprescindible realitzar exercici físic tant per la salut ossea, cardiovascular, com per l'estat anímic i emocional.

-Per què quan tens la menopausa t'engreixes?

Hi pot haver un augment del volum abdominal, ja que hi ha una redistribució del greix corporal. Per tant, s'haurà de realitzar un bon anàlisi de la composició corporal, per valorar com està distribuït aquest greix. Sobretot el greix visceral, que és el que més està implicat en les malalties cardiovasculars.

No us perdeu la sessió (data encara per definir) on tractarem totes les eines dietètiques i a més, valorarem aquells complements de fitoteràpia que ens poden ajudar durant aquesta etapa: l'extracte de pol·len, la cimicifuga, el trèvol vermell, l'oli d'onagre, la passiflora, etc.

Si tens dubtes i vols resoldre'ls, t'esperem a la conferència que oferirà la nutricionista Mònica Dicenta a Pyrénées Andorra (data encara per definir degut a la crisi sanitària del COVID-19).