NOVETATPer què menjar insectes?

 

A la secció d’Alimentació de Pyrénées Andorra, trobareu una àmplia gamma de productes . Una de les novetats per descobrir són els productes elaborats a partir d’insectes comestibles. De la mà de la marca JIMINI’S arriben a Andorra els insectes comestibles. Podreu descobrir noves experiències, noves textures i nous sabors. La missió de JIMINI’S és integrar gradualment els insectes a la nostra dieta diària, per descobrir el sabor i els seus beneficis ambientals i nutricionals. Més de dos bilions de persones mengen insectes.

Existeixen cinc gammes de productes al voltant de tres universos: per compartir (insectes sencers per a l’aperitiu / pica-pica), per cuinar (insectes, pasta feta a base de pols d’insecte) i barretes energètiques (proteïna de grill en pols).

Per què menjar insectes?

  1. Els insectes són molt rics en proteïnes. Perquè us feu una idea, per cada 100 grams de pollastre, conté 25 grams de proteïna, per cada 100 grams de vaca conté 55 grams de proteïna i per cada 100 grams de grill conté 63 grams de proteïna.
  2. Els insectes requereixen menys espai, menys aigua i menys menjar per créixer.
  3. El 80% és comestible, mentre que per exemple del pollastre només és comestible un 55%.
  4. Els insectes contenen el doble de ferro que els espinacs.

Respectar el medi ambient

Les caixes estan fetes amb el 50% del cartó reciclat i els insectes provenen exclusivament de granges de cria europea per garantir la qualitat i la traçabilitat, però també per reduir l’impacte ecològic del transport.

Un producte gurmet

A molts països del món, els insectes són uns aliments molt presents a la dieta però a Europa i els Estats Units és poc habitual. La ingesta d’insectes no ve donat per la falta de recursos alimentaris sinó perquè és considerat un producte gurmet i amb un sabor exquisit.

; ; ;