En el marc dels Beauty Days hem organitzat a la perfumeria de Pyrénées un taller de cuina creativaPili Borra: "Som el que digerim"

En el marc dels Beauty Days hem organitzat a la perfumeria de Pyrénées un taller de cuina creativa de la mà de la naturòpata, Pili Borra. Hem parlat amb ella per avançar alguns temes de rellevància:

Com d’important és l’alimentació perquè ens sentim i ens trobem bé?

És un pilar bàsic de la salut. La comparativa seria la d’un cotxe. Què li passa si al teu cotxe, en comptes de posar-li la benzina que li correspon li poses gasoil? Si és un gasolina... Oi que no funcionaria correctament? Doncs al nostre cos li passa el mateix. Si li posem la benzina que li pertoca tindrà energia i vitalitat. Si no, no funcionarà correctament.

Som el que mengem, és una realitat?
Si, som el que mengem. Si fem un pas més, diria que som el que digerim. Un bon sistema intestinal ens garanteix que el que mengem s’assimila correctament.

Incorporant alguns ingredients a la nostra dieta n’hi ha prou? O hem d’aprendre a cuinar més saludable?
Abans d’incorporar certs ingredients a la dieta, començaria per treure els que no convenen. Després afegir els aliments més saludables i aprendre a cuinar-los correctament. Primer eliminar els processats, industrials, manipulats, refinats... La base de la dieta ha de ser amb productes frescos, naturals, de qualitat i de l’estació de l’any.

L’alimentació és una de les principals causants de malalties greus, creus que no en som conscients?
Cada vegada hi ha més consciència sobre la importància de l’alimentació. Hem de tenir en compte també els factors emocionals, socials, mediambientals... Tot ens afecta.

BARRETES DE CIVADA I PLÀTAN

INGREDIENTS:

• 200 g de flocs de civada petits
• 40 g d’oli de coco fos
• 4 plàtans petits
• 1 grapat d’ametlles torrades
• 1 grapat de panses
• 2 ous
• 1 pessic de sal
• La pell ratllada de ½ llimona
• 1 culleradeta de canyella en pols
• 30 g de xocolata negra

PREPARACIÓ:

Escalfeu el forn a 180 graus.

Aixafeu els plàtans amb una forquilla en un bol. Afegiu-hi els ous i l’oli de coco fos i barregeu bé la preparació.
Afegiu-hi els flocs de civada, la pell de llimona, la canyella, les panses i un pessic de sal.
Poseu la massa en una safata per al forn coberta de paper d’estrassa.
Coeu-ho 30 minuts. La superfície ha de quedar daurada.
Deixeu-ho refredar abans de tallar les barretes.
Quan s’hagin refredat, foneu la xocolata al bany maria i deixeu-hi caure rajolinets per decorar cada barreta.

BATUT ANTIOXIDANT

INGREDIENTS (per a 1 persona):

• 65 g de plàtan congelat a rodanxes
• 50 g de gerds
• 50 g de maduixes
• 150 ml de llet de coco
• 1 cullerada de proteïna vegetal
• 5 g de llavors de xia molta

PREPARACIÓ:

Poseu tots els ingredients en una batedora i bateu-ho tot fins a obtenir una textura homogènia i cremosa.
Serviu-ho i gaudiu-ne!

BOLETES ENERGÈTIQUES DE DÀTILS I ANACARDS

INGREDIENTS:

• 130 g de dàtils Medjool
• 100 g d’anacards crus
• 1 cullerada de cacau pur en pols
• 1 pessic de sal
• Canyella en pols
• Gingebre en pols
• Matxa en pols
• Remolatxa en pols

PREPARACIÓ:

Piqueu els anacards i reserveu el resultat.
Traieu el pinyol dels dàtils i piqueu-los en una picadora.
Barregeu les dues preparacions i afegiu-hi la canyella i un pessic de sal. Feu-ne boletes amb les mans.
Arrebosseu-les amb el cacau pur.
Empolseu una part de les boletes amb el te matxa, una altra amb el gingebre i la darrera amb la remolatxa en pols.

Guardeu les boletes a la nevera perquè se solidifiquin.

GREEN DETOX

INGREDIENTS (per a 1 persona):

• 140 g de poma bio amb pell
• 100 g de cogombre pelat
• 50 g d’alvocat
• 20 g d’espinacs frescos
• 20 g de llimona amb pell
• 10 ml de salsa de soia (tamari)
• 5 fulles de menta
• Glaçons picats
• Aigua fresca (ajusteu-la en funció de la textura volguda)

PREPARACIÓ:

Poseu tots els ingredients i 150 ml d’aigua en una batedora. Bateu-ho tot fins a obtenir una textura homogènia i cremosa.
Per obtenir un batut més líquid, afegiu-hi entre 50 i 100 ml d’aigua (ajusteu-ho en funció de la consistència volguda).
Rectifiqueu el punt de condiments (salsa de soia, menta...) i serviu-ho!

MELINDROS AMB GUACAMOLE DE BONÍTOL

INGREDIENTS (x 10 unitats):

· 200 g de remolatxa rostida
· 4 ous
· 2 cullerades d’oli d’oliva
· 60 g d’arrowroot
· 60 g de farina de fajol
· 80 g de farina d’ametlla
· 1 culleradeta de llevat sense additius químics
· 1 culleradeta de romaní
· Pebre negre al gust
· 1 cullerada de llavors de rosella

Guacamole de bonítol:
· 1 pot de bonítol en oli
· 1 alvocat
· 2 cullerades de suc de llimona
· 1 grapat de coriandre fresc
· 1 culleradeta de pasta d’umeboshi
· Pebre negre

PREPARACIÓ:

Escalfeu el forn a 180 graus.

Barregeu les farines amb l’arrowroot, el llevat, la sal, les espècies i les llavors de rosella.
A part bateu els ous amb la remolatxa i l’oli d’oliva.
Barregeu les dues preparacions fins que quedi una massa homogènia.
Poseu-ho en motlles de melindros i coeu-ho 25 minuts.