Pyrénées Stories

El préssec, el raïm i les figues

Les fruites de la temporada 

A Ametller Origen cultiven les fruites i les verdures com es feia abans, deixant-les madurar a l’arbre. D’aquesta manera, ofereixen un punt de maduració òptim i s’aconsegueix potenciar-ne el sabor. 

Un altre valor afegit és que el cultiu es fa en diferents àrees geogràfiques en funció de les propietats de la terra i els beneficis dels fenòmens meteorològics. 

Avui us volem parlar de les tres fruites de la temporada (setembre-octubre).

El préssec 

Antigament els préssecs de vinya es cultivaven en terres de secà, sense pràcticament cap aportació d’aigua. A Ametller Origen donen molt valor a les antigues tradicions. Per això, actualment els cultiven amb el mínim d’aigua possible per aconseguir la màxima concentració de sucres. 

Avui el cullen i demà el podeu comprar, aquest és el secret d’un bon préssec. 

El raïm 

És molt important la recol·lecció del raïm. A Ametller cullen el raïm que ha tingut més exposició al sol. Això es tradueix en més gust, més color i més qualitat. 

Destaquem el seu poder desintoxicant i depuratiu de l’organisme. 

Les figues 

A Ametller cullen les figues en el seu punt òptim, és a dir, quan tenen el màxim color, el seu negre característic, i tenen una petita estria. 

Suggerim... Una amanida amb figues! Boníssima!