Mozzarella vs. BurrataPyrénées et porta al sud d’Itàlia

Per als amants del formatge, Pyrénées Andorra és un autèntic paradís. L’olor, els colors i les textures dels làctics i dels formatges no passen desapercebudes a la secció d’alimentació. Són més de tres-cents productes que s’han seleccionat de les millors cases de formatges d’arreu del món.

L’últim fixatge són formatges exquisits fets de manera artesanal i arribats directament del sud d’Itàlia, de Putignano. Burrata, burrata fumada, burrata amb tòfona, mozzarella i una llarga llista de productes exquisits de la casa Caseificio Artigiana, una empresa artesana que transforma la llet crua provinent del bestiar que pastura pels camps de proximitat en una autèntica excel·lència gastronòmica.

Mozzarella vs. Burrata

La mozzarella i la burrata potser sembla que són el mateix producte, però no és així. Podríem dir que són dos aliments germans. La diferència principal és que la burrata és molt més cremosa i suau que la mozzarella. El mètode d’elaboració dels dos productes consisteix en la pasta filada però la burrata porta stracciatella.

Curiositat!
El nom de burrata prové del terme burro, que en italià vol dir ‘mantega’. La textura cremosa i suau d’aquest formatge recorda la mantega i d’aquí, el nom de burrata.

Recepta
— Burrata de la casa Caseificio Artigiana.
— Escames de flor de sal d’Añana.
— Oli d’oliva verge extra Biodinámico Arbequina de Castillo de Canena (novetat!).
— Tomàquet i amanida d’Ametller Origen.