Aquest tipus de calçat ha vestit tant a militars com a grans personalitatsLa revolució de les espardenyes

Hi ha calçats que no passen mai de moda. És el cas de les espardenyes. Cada any les trobes a les noves col·leccions i ens les acabem comprant, sigui perquè ens sorprenen o bé perquè són un calçat molt còmode. 

Sense cap mena de dubte, les espardanyes són la revolució. És el calçat estiuenc més habitual perquè són molt còmodes i estilitzen el peu. De fet, aquest estil ja ha convençut a personalitats conegudes com Kate Middleton, Meghan Markle i Jeanne Damas.

Les espardenyes són d’un estil més informal i casual. N’hi ha que porten taló i també són molt còmodes. A més, són molt fàcils de combinar, queden bé amb pantalons, texans, vestits estiuencs i amb qualsevol peça de roba. 

Alguna de les marques d’espardenyes que coneixem ‘made in Spain’ és Castañer i Vidorreta, i les dues firmes tenen els seus models exposats a Pyrénées Andorra. 

La història de l’espardenya

Es diu que els orígens de l’espardenya es remunten a l’antic Egipte. A Espanya, aquest tipus de calçat ha vestit tant a militars com a grans personalitats. A partir dels anys 70 amb l’empenta de Yves Saint Laurent s’incorpora aquest tipo de calçats a les col·leccions i es converteix, juntament amb les menorquines, en el calçat de moda.