Receptes de cuinaShowcooking de cuina amb llaunes

Vols aprendre a cuinar amb ingredients de llauna? Aquest dijous 24 de gener de les 18 a les 19.30 hores tens una cita a la tercera planta de Pyrénées, a la secció de la llar.

El xef Andrés Riestra farà un showcooking a l’espai de demostració dels Grans Magatzems Pyrénées de la mà d’Alma Gastrònoma.

L’entrada és lliure i gratuïta i si assistiu aprendreu a fer tres receptes: el fals risotto mariner, paté de peix i pollastre cerveser.

I per si de cas no podeu assistir al showcooking, et detallem les receptes de cuina a continuació:

Fals risotto mariner

Ingredients:

2 llaunes d’escopinyes
2 llaunes de calamars (o calamarsons o altre) farcits
1 llauna de trossos de pop
1 llauna de tonyina
1 pot de tomàquet fregit
Pasta en forma de pinyons
2 llimones
2 dents d’all
1 ceba petita
1 pebrot verd
1 L de brou de peix
Oli d’oliva Castillo de Canena

Elaboració:

  • Posar l’oli en una paella o cassola similar, l’all, la ceba i el pebrot tallat en trossos petits i sofregir.
  • Després de 12 minuts s’afegeix el tomàquet fregit al gust i a continuació la pasta, removent el conjunt durant un parell de minuts.
  • Afegir els calamarsons, les escopinyes, el pop i la tonyina i remullar amb el brou ja calent.
  • Anar afegint brou fins que la pasta estigui cuita i melosa, quan és el cas, apagar el foc i deixar en repòs uns minuts fins que la pasta absorbeixi l’excés d’humitat.
 

Paté de peix


Ingredients:

3 llaunes de tonyina amb oli
2 llaunes de sardines amb oli picant
1 pot de tomàquet fregit
1 dent d’all
1 ceba petita
2 llimones
6 ous
Pa de motlle
Llet
Oli d’oliva Castillo de Canena
Oli de gira-sol

Elaboració:

  • Remullar el pa amb la llet fins a obtenir una pasta.
  • Coure un ou dur i reservar-lo ratllat per a decorar el paté.
  • Elaborar una maionesa amb ou, oli de gira-sol, oli d’oliva, sal i llimona, i reservar-la per a decorar el paté.
  • Picar l’all i afegir-lo a un vas de batedora.
  • Afegir-hi la tonyina i les sardines amb el seu oli, el tomàquet fregit a gust i el pa remullat.
  • Batre fins a aconseguir la textura desitjada.
  • Després picar molt fina la ceba i afegir-la a la barreja, la finalitat d’aquesta és aconseguir que el paté sigui cruixent.
  • Reservar en frigorífic al menys dues hores abans del seu consum.
  • Presentar amb torradetes, ou dur ratllat i maionesa.

Pollastre cerveser

Ingredients:

2 o 3 pits de pollastre frescs
1 ceba
1 pebrot verd
1 litre de brou de pollastre
2 llaunes de cervesa
1 llauna d’olives verdes
1 llauna d’olives negres
Farina de blat
Oli d’oliva

Elaboració:

  • Posar a escalfar oli d’oliva, la ceba, l’all i el pebrot en trossos petits.
  • Passats 5 minuts, afegir les olives i el pollastre a trossets ja salpebrats al guisat, i cobrir durant 10 minuts més.
  • Afegir una cullerada de farina de blat, barrejar-la bé i recobrir amb cervesa i brou a parts iguals.
  • Deixar coure 25 minuts a foc lent.
  • Servir en una cassoleta de fang.
; ; ;