Sant JordiTop 5 per aquest Sant Jordi

Avui és un dia per a regalar llibres, però a vegades és difícil escollir. Per això, us volem donar un cop de mà amb cinc propostes amb les quals segur que encertareu. Hi ha opcions per a totes les edats!

El dia que vaig marxar

L’Albert Om més personal. A prop de fer els 50 anys, un dia l'autor decideix que vol «desaparèixer d'ell mateix», deixar-ho tot i marxar un temps a França, a aprendre francès, la llengua que quan era petit significava per als seus pares la del país de la llibertat i que ara havia estat arraconada per l'omnipresent anglès. I se'n va uns mesos a Aix-en-Provence, on es troba amb ell mateix i amb el plaer de viure amb calma. Compleix així un somni que molts tenim: el de fer un canvi de vida.

 

Si nos enseñaran a perder ganaríamos siempre

Si mires la vida de prop, no té cap sentit. Allunya't i gaudeix-la! Aquest llibre entronca amb aquest increïble vers: «Al lloc on has estat feliç no hauries d’intentar tornar-hi». És una de les veritats més grans que existeix i perdre aquest lloc mai és trist perquè sempre n’arribaran d’altres diferents i millors.

Una promesa de juventud

Després de l'èxit de Papel y tinta, María Reig torna amb una novel·la commovedora narrada amb força i ritme. Una promesa de juventud és l'enlluernadora recreació d'un temps d'ombra que cisella la personalitat d'unes adolescents que intenten sobreviure en un món ple de dimonis.

Suïssa, 1939. Santa Úrsula acull alumnes estrangeres per al nou curs. Charlotte, una de les veteranes, serà l'encarregada d'integrar la Sara Suárez. Amb el pas dels dies, les dues joves traven una amistat que es veurà interrompuda per la guerra. Oxford, dècada de 1970. La Caroline Eccleston prepara la seva tesi sobre els internats suïssos en la Segona Guerra Mundial. La troballa del tancament inesperat d'un d'ells encén la curiositat de la Carol, que no dubta a viatjar a Zuric per trobar respostes.

 

Els calçotets del llop

Al bosc hi ha un llop de mirada ferotge i ullals afilats, així que més val amagar-se, animalets! Però de veritat pot ser tan malvat si porta calçotets? Descobreix una col·lecció de llibres il·lustrats amb la qual els més petits riuran i començaran a enamorar-se de les històries en paper.

Wilfrid Lupano és un dels escriptors i guionistes de còmic més importants del mercat francès, autor d'Alim el curtidor o Los viejos hornos, entre d'altres.

El fil invisible

 

Un conte sobre els vincles que ens uneixen amb els qui més estimem. Escrit per la Míriam Tirado, consultora de criança conscient i periodista especialitzada en maternitat, paternitat i criança.

La Nura ha descobert el secret que amaga el melic. Ara ja sap que en surt un fil invisible que la uneix a totes les persones que més estima: la mare, el pare, els avis, els tiets, els cosins, els amics... S'ha acabat això de tenir por quan no estiguin amb ella perquè sap que aquest fil la lliga a ells més enllà del temps i de l'espai i que els connecta sempre! Un conte sobre els vincles que ens uneixen amb els qui més estimem, i sobre com, sovint, les coses més importants són aquelles que no es veuen. Ideal per treballar el tema de la separació.