PRESENTACIÓ ANTOLOGIA‘Un passat i un futur presents’ a la FNAC

Aquest dijous 22 de març a les 19.30 hores al Fòrum de la Fnac es presenta l’antologia ‘Un passat i un futur presents’. Una antologia benèfica a favor de l’Associació Andorrana per la Malaltia de l’Alzheimer (AAMA).

La presidenta de l’associació, Montserrat Valls, ens ha explicat com neix el projecte i amb quina finalitat s’edita:

Com neix el projecte?
L’associació volia emprendre projectes per ajudar a les persones malaltes de l’Alzheimer i els seus familiars i cuidadors però necessitàvem recursos econòmics. Juntament amb l’escriptor del país, David Arrabal, vam pensar en la idea d’escriure un llibre solidari.

Fes-nos cinc cèntims de l’antologia.
L’antologia narra diverses històries verídiques des d’un punt de vista molt emocional, anant més enllà del vessant mèdic. El llenguatge és molt planer i entenedor.

El neuròleg de l’Hospital Clínic de Barcelona, Albert Lladó, va escriure el pròleg de l’antologia i tretze autors més s’han sumat a la iniciativa per explicar de primera mà les experiències.

Us puc assegurar que la gent que s’ha llegit el llibre ha plorat molt, ja que s’ha identificat en les històries.

Per què és benèfica?
Els diners recaptats per la venda dels llibres es destinaran a emprendre noves accions a l’associació i ajudar als malalts de l’Alzheimer, com per exemple, s’han creat uns grups de suport psicològic per als cuidadors dels malalts. A més, per a tots els malalts, l’AAMA els ofereix un botó de geolocalització.

Va ser complicat emprendre el projecte ‘Un passat i un futur presents’?
És una realitat gràcies a les participacions obtingudes pel projecte de ‘crowdfunding’, la Gala Solidària organitzada per Pyrénées Andorra i Sport Hotel Hermitage & Spa, la col·laboració solidària de diferents empreses i l’ajuda altruista de diferents persones.

L’antologia ’Un passat i un futur presents’ es pot comprar a la FNAC en català i en castellà.