El PastadorVols saber com fan les melmelades artesanals?

 

Diuen que al pot petit hi ha la bona confitura. A la segona planta, a la secció d’alimentació trobeu des de fa uns mesos la melmelada El Pastador. Una petita empresa ubicada a Sispony, a la Massana, que pretén recuperar les arrels i les tradicions familiars de Casa Joanet.

Hem volgut descobrir la melmelada El Pastador i la seva història. Hem parlat amb la fundadora, Sònia Cano.

Com són les melmelades El Pastador?

Volem que les melmelades del Pastador tinguin gust de fruita, no de sucre. Volem que sigui un producte autèntic, l’essència de la història de les muntanyes d’Andorra, la tradició pagesa i ramadera de la nostra família. Amb les melmelades volem recuperar la tradició, podríem dir que és un homenatge als nostres avantpassats.

I com ho aconseguiu?

La fruita que utilitzem és d’agricultura ecològica i integrada. I el sucre és ecològic, sense colorants, ni conservants ni potenciadors de gust.

Quina diferència hi ha entre agricultura ecològica i integrada?

L’agricultura ecològica és fruita i verdura que no ha estat tractada per pesticides ni cap producte químic, en canvi, la integrada, poden haver arribat a tractar-la si és que hi ha alguna plaga o l’arbre ha estat malalt.

Llavors, feu la melmelada en funció de la fruita de la temporada?

Exacte, en funció de l’estació de l’any fem melmelada de diferents gusts. Per exemple, a l’estiu en fem de maduixa, préssec, albercoc, figa, cirera, gerds, pebrot i fruits vermells. A la tardor en fem de figa de tardor, pera, poma, ceba i carabassa. I a l’hivern en podeu trobar de les últimes varietats de pera, poma, taronja i llimona.

I d’on prové la fruita?

Nosaltres cultivem algunes fruites com els gerds, la móra, els nabius, alguna varietat de fruit vermell, la ceba, la tomata verda i la carabassa. I la resta de fruites les comprem a pagesos de proximitat.

Quin és el secret perquè surti una bona melmelada?

A nosaltres em va costar molt temps aconseguir una bona melmelada, ho hem aconseguit a base de paciència i molts experiments. I penseu que si a mi un producte no m’agrada, aquest no surt al mercat, podria dir que és el meu control de qualitat.

Amb el nostre producte et volem transmetre l’aroma de la fruita i la verdura acabada de collir, tractada amb productes de primera qualitat

Ja que estem posats, ens podries donar les pautes per fer una melmelada a casa?

Sí, per exemple, us ensenyaré a fer melmelada de pera i vainilla.

Melmelada de pera i vainilla

Ingredients per a fer 1 kg de melmelada:

1kg de pera de temporada
250 gr de sucre Golden
Suc d’una llimona
1 beina de vainilla

Elaboració:
Peles les peres i les talles a daus. Les poses a una cassola amb sucre, el suc de la llimona, i la beina de vainilla oberta. A foc lent fins que la pera es cogui.
Tritures i quan està calent ho posen en un pot, es tapa i s’esterilitza al bany maria.

A Grans Magatzems Pyrénées Andorra trobaràs les diferents melmelades del Pastador amb pots de diferents mides, des de 28 grams a 250 grams.

; ; ;