INGREDIENTS 


EL CURRI
250 ml aigua
250 ml llet de coco
200 g iogurt grec
30 g pasta de tomàquet concentrada
30 g ceba confitada CUICK
15 g picada de pinyons CUICK
15 ml oli d'oliva
2 alls sense el germen
8 g gingebre fresc pelat
1  culleradeta  garam masala ( canyella, anís, pebre negre, clau, cardamom)
1 culleradeta petita de curri
1 culleradeta de pebre roig picant
10 g sucre morè
c.s. surt
c.s. pebre

200 g tofu fresc tallat en cubs de 2 cm
200 g bròquil tallat en trossos de 2 cm
100 g mongetes en bastons de 3 cm
200 g carabassó tallat a làmines fines fines amb mandolina
200 g pastanaga en rodanxes fines
fulles fresques de coriandre i ceba tendra (opcional)
Sal al gust
Oli d'oliva




PAS A PAS


1. En una olla amb abundant aigua i sal, escaldar les verdures per separat i refredar en aigua molt freda: el bròquil per 2 minuts, les mongetes per 2 minuts, el carabassó per 30 segons, la pastanaga per 1 minut. Escórrer i reservar.


2. Triturar amb la batedora de mà, l'all i gingebre amb una mica d'aigua i reservar.


3. Escalfar una olla a mesura , afegir l'oli i els sofregits, cuinar per uns segons, afegir la mescla d'all i gingebre i cuinar per un minut.


4. Afegir el garam masala, el curri i el pebre roig. Cuinar per 1 minut.


5. Afegir la llet de coco i la picada de pinyons i cuinar per 2 minuts.


6. Afegir el brou i el iogurt. Arrencar bulliment per 1 minut.


7. Triturar fins a fer una salsa homogènia i cremosa, colar, salpebrar al gust i afegir el sucre, barrejar i reservar calent.


8. Escalfar les verdures, ja siguin saltant-les, un cop de forn amb un fil d'oli d'oliva o en microones.


9. Posar els elements en el centre de la taula perquè cadascun se serveixi la seva bowl amb una mica de tofu, una mica de verdures i el curri cremós i calent. Serveix amb una mica d'arròs al vapor aromatitzat amb canyella i mantega.

* El tandoori masala es pot comprar però també es pot fer a casa amb les espècies recomanades, torrades lleugerament i moltes en un morter.
* Jugar amb els vegetals al vostre gust, el tall i les coccions: pot ser un moniato al forn o unes carxofes fregides, alguns xampinyons saltats o perquè no? amb una pinya marcada en la planxa.