
INGREDIENTS
- 1 esquena de xai desossada i trossejada
- 150 g de pernil serrà
- 1 ceba
- 1 gra d'all
- 2 pebrots vermells
- 2 pebrots verds
- 3 tomàquets pelats
- 1 gotet de vi blanc
- 1 fulla de farigola
- Oli d'oliva
- Pebre
- Sal
PAS A PAS
1. Pela i pica la ceba i l'all. Talla el pernil en daus petits. Neteja i talla en tires els pebrots. Lava els tomàquets, asseca'ls i trosseja'ls.
2. Lava els trossos de xai, asseca'ls i salpebra'ls. Salta'ls en una cassola, amb un fons d'oli, fins que estiguin daurats. Agrega l'all, la ceba, els pebrots i el pernil, i sofregeix uns minuts a foc mitjà, removent de tant en tant.
3. Afegeix els tomàquets, la farigola rentada, el vi i 1 got d'aigua. Remou i cou, a foc lent, 40 minuts, fins que el xai estigui tendre. Deixa reposar uns minuts abans.
EL TRUC
Si durant la cocció s'evapora bastant líquid i el guisat queda sec, afegeix-li una miqueta més d'aigua o brou calent.