INGREDIENTS


- 300g de cigrons secs (500 gr si ja estan remullats)

- 200 grams de bacallà trossejat o en molles

- 200 gr d'espinacs frescos

- 1 tomaquet vermell

- Un ceba petita

- Opcional: una pastanaga

- Una cullerada de comí molt

- Una cabeça d'alls

- Una fulla de llorer i un parell de cops de clau molt

- Oli d'oliva verge extra (100 ml), pebre i sal, oli d'oliva (uns 60 ml)PAS A PAS


1. Dessalem el bacallà submergit en aigua en un bol gran (fica'l a la nevera) durant 24h, canviant l'aigua almenys 3 vegades (o més vegades si és possible). Si els trossos són grans entre 32 i 48 hores.

​2. Remullem els cigrons en aigua durant almenys 12h.

​3. Posem en una olla els cigrons coberts d'aigua. Afegim la cabeça d'alls amb un tall de ganivet al voltant, la pasatanaga pelada i trossejada, mitja ceba i llorer. Deixem que vaguin entendrin els cigrons (vés amb compte que no es trequi el bulliment perquè s'encallen). Si el fas en olla de pressió, tanca i deixa el temps suficient que acostumis a posar per als llegums.

​4. En una paella gran sofregim en oli la ceba i el tomàquet picats (el tomàquet ha d'estar pelat), afegim el pebre roig i al mement, sense que arribi a fregir, posem el bacallà i donem unes voltes. No fa falta que es faci del tot, després es farà amb els cigrons.

5. Quan els cigrons estiguin tendres afegim el sofregit amb el bacallà, el comí, el clau i els espinacs i anem fent moviments en vaivé i barrejant amb cura perquè no es desfacin ni els cigrons ni el bacallà. Provem de sal i deixem uns 5 minuts perquè lliguin bé els sabors.