
INGREDIENTS
- 230 ml d'aigua calenta
- 2 bossetes de te earl grey
- 120 g de sucre blanc
- 65 g de sucre bru
- 50 g de mantega sense sal
- 50 g d'oli de gira-sol
- 1 ou M, 318 g de farina
- 1 + 1/2 culleradeta de llevat
- 1/4 culleradetes de bicarbonat
- 3/4 de culleradeta de sal
- 225 ml de llet sencera
- 100 g de nabius.
Per al glacejat necessitarem:
- 3 cullerades de mantega sense sal
- 1/2 tassa de sucre
- suc d'1 llimona
- 1 cullerada de ratlladura de llimona
- 25 g de nabius
- 1 cullerada de te earl grey calent
PAS A PAS
1. Col·locarem les 2 bossetes de te earl grey en 230 ml d'aigua calenta i ho deixem reposar uns 5 minuts. Passat aquest temps traurem les bossetes de te de l'aigua i ho deixarem temperar, reservant 1 cullerada del te per preparar la cobertura posteriorment.
2. A continuació barregem el te amb els dos tipus de sucre, la sal, l'oli, els ous i la mantega sense sal fosa. Barregem bé i afegim la meitat de la farina amb el bicarbonat i el llevat; tornem a barrejar i afegim la llet. Finalment, barrejarem la resta de farina.
3. Un cop tinguem una massa homogènia afegim els nabius nets a la maça i barregem bé. Preescalfem el forn a 180°C i emplenem les càpsules sense arribar a dalt de tot.
4. Enfornem els nostres muffins de nabius i te earl grey al forn preescalfat uns 15-17 minuts, o fins que hagin agafat un preciós to daurat.