INGREDIENTS 


EL PESTO
60 g porro picat finament
10 ml oliï d'oliva
3 g all picat finament
30 g picada de festucs CUICK
150 g nada
30 g formatge parmesà ratllat
230 g aigua mineral
20 g alfàbrega fresca
20 g coriandre escaldat
pebre blanc

350 g riccioli
300 g llagostins
250 g tomaques cherry
c.s. oli d'oliva verge extra
1 un polsim de farigola seca
c.s. sal
1 polsim de sucre

c.s. pebre


PAS A PAS


1. Sofregir el porro amb l'oli d'oliva a foc lent i tapat fins a cuinar-lo per complet sense daurar-ho, afegir l'all i sofregir-lo per un minut.

2. Afegir la picada i sofregir per 1 minut més

3. Agregar la nata, el formatge i l'aigua i arrencar a bulliment durant 2 minuts. Reservar fins que baixi una mica la temperatura sense refredar-se del tot.

4. Triturar la barreja anterior amb l'alfàbrega i el coriandre fins a fer una salsa homogènia i cremosa. Colar, salpebrar i reservar.

5. Simultàniament, cuinar la pasta en aigua abundant al punt de sal pel temps que indiqui el paquet o fins que estiguin al dente. Escórrer i posar un fil d'oli d'oliva per a evitar que es peguin.

6. Llevar el cap dels llagostins i escaldar amb closca per 1 minut en aigua bullent amb abundant sal. Escórrer i obrir pel llom per a retirar el budell. Reservar amb un fil d'oli d'oliva.

7. Tallar les tomaques cherry per la meitat i saltar en una paella calenta amb una mica d'oli d'oliva per uns 2 minuts a foc mig- alt. Quan estiguin lleugerament daurats, afegim la farigola trencada amb les mans, salpebrem i afegim un polsim de sucre. Reservar.

8. Una vegada tenint tots els elements llestos, barregem la salsa amb la pasta i removem fins que s'integri el conjunt. Posem sobre una safata i per damunt col·loquem els tomàquets, els llagostins, unes llesques de formatge parmesà i finalitzem amb les fulles fresques i una volta de pebre.

* Serveix aquesta pasta en fred per a un pic nic o tarda de primavera, o si ho prefereixes dona-li un cop de forn amb tots els ingredients i en sortir poses les fulles fresques.

* Els ricciolis tenen un buit al mig on entra la salsa i els fa molt agradables però pots substituir per spaghetti o la pasta del teu grat.