
INGREDIENTS
- 8 sardines
- 8 pinxos per menjar
- 2 llimones
- 1 gra d'all
- 1 cullerada de julivert
- 1/2 cullera de romaní picat
- 1/2 cullera d'olives verdes picades
- 1/2 cullera de tàperes picades
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva
PAS A PAS
1. Remullar les broquetes en aigua freda durant mitja hora. Això té com a finalitat evitar que es cremin en la seva exposició al foc.
2. Ratllar una llimona i prendre una cullerada d'aquesta ratlladura.
3. Barregeu-ho amb el julivert, l'all, el romaní les olives i tàperes en un plat fondo.
4. Preescalfar la graella a foc alt. Les sardines només seran cuinades quan aconseguim una bona temperatura.
5. Perforar cada sardina, travessant tot el cos amb cada punxa. Col·locar les sardines en una safata per enfornar, o utilitzar una graella especial per a peix.
6. Salpebreu les sardines i afegiu-hi l'oli d'oliva.
7. Col·locar les sardines al foc per un temps no major a 3 minuts. És important que tots dos costats dels peixos rebin calor.
8. Treure les sardines del foc i abocar-hi la barreja d'herbes prèviament elaborada.