INGREDIENTS


- 8 sardines
- 8 pinxos per menjar​
- 2 llimones
- 1 gra d'all
- 1 cullerada de julivert
- 1/2 cullera de romaní picat
- 1/2 cullera d'olives verdes picades
- 1/2 cullera de tàperes picades
- Sal​
- Pebre
- Oli d'oliva

PAS A PAS


1. Remullar les broquetes en aigua freda durant mitja hora. Això té com a finalitat evitar que es cremin en la seva exposició al foc.

​2. Ratllar una llimona i prendre una cullerada d'aquesta ratlladura.​

​3. Barregeu-ho amb el julivert, l'all, el romaní les olives i tàperes en un plat fondo.​

​4. Preescalfar la graella a foc alt. Les sardines només seran cuinades quan aconseguim una bona temperatura.​

5. Perforar cada sardina, travessant tot el cos amb cada punxa. Col·locar les sardines en una safata  per enfornar, ​o utilitzar una graella especial per a peix.

​6. Salpebreu les sardines i afegiu-hi l'oli d'oliva.

​7. Col·locar les sardines al foc per un temps no major a 3 minuts.​ És important que tots dos costats dels peixos rebin calor.

​8. Treure les sardines del foc i abocar-hi la barreja d'herbes prèviament elaborada.