FIL NOIR
FIL NOIR

Fil Noir

FIL NOIR és part de la cultura sartorial italiana, ja que la història de la marca comença fa més de cent anys a Certaldo, Toscana, on els germans Luca i Lorenzo Manzini es van fer càrrec de la fabricació de roba interior masculina del seu pare en 1899 i la van portar a l'èxit.

PASSIÓ

Apassionats per la costura i els materials nobles, amb sensibilitat per la moda i habilitats comercials, creen les primeres camises per a homes. Una producció artesanal impecable, els millors teixits de cotó, ingredients exquisits i preus justos van ser garanties d'èxit més enllà de les fronteres nacionals.

TERRATRÈMOL

Quan un terratrèmol va destruir les fàbriques de filats de la regió a principis de segle XX, els germans van fer de la necessitat una virtut: van cosir l'únic fil que quedava, era negre. La camisa blanca immaculada amb la costura negra combinava perfectament amb el vestit negre i així es va convertir en la camisa favorita dels empresaris parisencs preocupats pel seu estil: tots volien la camisa amb el "fil negre", el "Fil Noir" - el naixement de la marca i una brutal història d'èxit internacional que finalitza en 1915: Itàlia entra en la Primera Guerra Mundial, envia als seus homes al front, i els germans Manzini no tenen més remei que tancar el negoci familiar, la fi de FIL NOIR.

Fil Noir

RESSORGIMENT

Fins a finals de 2012, quan els descendents de Manzini de Swiss Hest GmbH van transferir la llicència mundial de FIL NOIR i la marca va experimentar el seu ressorgiment gairebé 100 anys després del seu tancament i una coincidència.

VALORS BÀSICS

Els valors bàsics fonamentals de l'empresa Manzini continuen acompanyant-nos diàriament. Amb cor i ànima, desenvolupem els nostres productes respectant l'artesania tradicional. Avui com llavors, FIL NOIR és sinònim dels millors teixits italians, ingredients d'alta qualitat i artesania que es donen exclusivament a Europa, perquè ... la tradició mai passa de moda.