Marques i Shopping Actualitats ESPAIS POP-UP THE ORGANIC REPUBLIC

"No tenia sentit menjar bé si després utilitzava 12 cosmètics amb ingredients tòxics"

Estem encantats amb els Espais Pop-Up que ens van visitant durant l’any a Pyrénées. Del 22 de març fins al 22 d’abril a la parafarmàcia de Pyrénées (planta baixa) podreu descobrir la marca The Organic Republic. Fan cosmètica natural, de proximitat i senzilla. Per començar a familiaritzar-nos amb ells, hem fet una entrevista a la fundadora de la marca, Claudia Mustera.

Com són els vostres productes?

Tots els nostres productes són:

  • * "Cruelty free": estan certificats per PETA com a marca vegana i "cruelty free" en el seu programa Beauty without Bunnies.
  • * Vegans: no s’utilitza cap ingredient d’origen animal o processat per animals.
  • * Sostenibles: Packaging reciclat i reciclable i productes amb ingredients biodegradables, no contaminen el medi ambient.
  • * Naturals: Sense parabens, silicones, sulfats, derivats del petroli, colorants ni perfums sintètics.
  • * Certificats: Certifiquem amb Bioinspecta, una certificadora de Suïssa molt rigorosa amb tots els productes que contenen el seu segell.
  • * KM0: Matèries primeres de proximitat. Tenim ingredients locals amb propietats espectaculars. No cal anar-se’n a l’Índia per desenvolupar un bon producte!

Com feu el producte?

Ho fem artesanalment amb experts per a cada tipus de producte. Busquem ingredients de proximitat que siguin mediterranis i que tinguin propietats excel·lents. A vegades els ingredients aparentment més "simples" són els que més propietats tenen!

Quins passos seguiu?

Primer definim el tipus de producte que volem aconseguir, quines propietats necessitem que tingui i en quin format ho volem. A partir d’aquí treballem amb els diferents artesans per trobar les millors matèries primeres de proximitat i sobretot en definir bé les aromes naturals que contindran. D’aquesta manera el producte a més de complir les seves funcions, quan s’utilitza et dona una experiència aromàtica extra.

Quins beneficis tenen els seus productes per al cos?

Nosaltres creiem que, tret que es tingui una patologia determinada, un ingredient natural sempre serà millor per al cos que un sintètic. El nostre gel de cos, per exemple, deixa la pell súper suau i elimina picors. Els xampús ajuden a eliminar totes les silicones i altres derivats del petroli acumulats durant els anys que no deixen respirar el cuir cabellut. Després d’aquest procés, el cabell brilla, les puntes es trenquen molt menys i hem aconseguit allargar el temps de rentat.

Què us fa diferents de la competència?

El que ens fa especials és que busquem la senzillesa en els nostres productes, no fem miracles. Fem productes naturals que funcionen. En aquest aspecte, el més important és que barregem l’artesanal amb el segur i reglamentat. Un punt també a destacar són els nostres aromes. Tots els nostres productes fan olor als propis olis essencials que contenen. No afegim cap perfum sintètic. És per això que sempre diem que ens agrada la bellesa real, sense additius. No posem res que no sigui imprescindible per a la seva formulació.

Una mica d’història / trajectòria de la vostra empresa / negoci / projecte  

La història de la marca comença quan jo em converteixo en una consumidora insatisfeta amb les opcions capil·lars naturals que hi havien en el moment. Després de descobrir diverses "mentides" de l’estil: sense parabens i després contenia altres tòxics, ja no confiava en la cosmètica convencional i tampoc trobava opcions saludables més enllà de les que podia trobar en mercats que eren productes artesanals però que al cap i a la fi no sabies què contenia realment.

D’altra banda em vaig adonar que no tenia sentit alimentar-se bé, comprar menjar ecològic si després utilitzava de mitjana 12 cosmètics al dia cada un amb almenys un ingredient tòxic o potencialment cancerigen.

Per això vaig decidir crear The Organic Republic, una marca transparent per sobre de tot (per això tenim envasos transparents, per transmetre la idea que el que hi ha dins, és el que posa fora) i sobretot que fos respectuosa amb el medi ambient, amb els animals i amb la salut de les persones.

Segueix-nos a Instagram @pyreneesandorra
Top