Grans Magatzems Pyrénées Andorra Actualitats tradicions

Per què es menja botifarra d’ou per Dijous Gras?

La tradició diu que el dijous gras és el primer dia del Carnestoltes i podríem dir que està ben vist menjar productes grassos. Es coneix com el Dijous Gras o el Dijous Llarder i és tradició menjar botifarra d’ou, truita de botifarra i la coca de llardons. Sobretot és típic menjar ou en forma de truita com per exemple truita de patata, truita de botifarra o fins i tot truita de botifarra d’ou. Com diu el refrany tradicional: “Per Dijous gras, botifarra d’ou menjaràs”.

El Dijous Gras és el dijous anterior al dimecres de Cendra. Antigament, aquest dia, tothom s’atipava amb els aliments que estan “prohibits” durant la Quaresma, és a dir que falten 40 dies per a la Setmana Santa.

Sabeu com es fan les botifarres d’ou?

La botifarra d’ou és una variant de la botifarra blanca, cuita o de perol. Està fet amb carn magra (espatlla), tallons o daus de cansalada i òbviament ous.

A Pyrénées podràs comprar els productes per celebrar com tradicionalment es feia, una festivitat amb família.

Segueix-nos a Instagram @pyreneesandorra
Top