Grans Magatzems Pyrénées Andorra Actualitats Receptes de cuina

Taller de cocina WMF

A la secció de la llar, a la tercera planta, va tenir lloc aquest dimecres passat a la tarda un taller de cuina gratuït de WMF a l’espai de demostració de Pyrénées.

El professor de cuina, Julio López, ha preparat unes receptes de cuina ideals per a aquest Nadal o per a qualsevol època de l’any.

Les receptes de cuina les ha preparat amb la olla a pressió de WMF, sinònim de millor cultura gastronòmica i culinaria.

RECEPTES DE CUINA

Crema de gamba vermella

Ingredients per a 6 persones:

∞ 1 ceba picada
∞ 1 porro picat
∞ 2 pastanagues a rodanxes
∞ 4 tomàquets sense pell ni llavors
∞ 500 g de gambes
∞ 1/2 got de conyac
∞ 1 l de brou de peix
∞ Sal (una cullerada sopera)
∞ 1 cullerada de Maizena
∞ Cibulet picat (una cullerada sopera)

Elaboració

1.Poseu una mica d’oli a l’olla Perfect WMF i afegiu-hi la ceba, la pastanaga i la sal. Al cap de cinc minuts, afegiu-hi el porro.

2.Salteu les gambes i, quan canviïn de color, afegiu-hi el conyac i flamegeu-lo fins que s’apagui el foc.

3.Afegiu-hi el tomàquet trossejat i removeu-ho tot perquè es barregin els ingredients.

4.Afegiu-hi el brou i rectifiqueu-ho de sal al vostre gust. Feu que l’olla arrenqui el bull i tanqueu-la. Quan la vàlvula pugi al nivell 2, abaixeu el foc al mínim, deixeu que l’olla cuini 20 minuts més i deixeu que baixi la pressió sense forçar abans d’obrir la tapa.

5.Retireu la tapa i tritureu-ho tot bé amb la batedora. No feu servir el passapuré!

6.Tamiseu el puré amb el colador xinès, sense forçar gaire, proveu-ho i corregiu-ho de sal si cal. Aquest pas és important: per a aconseguir una textura fina i no sorrenca, heu de tornar a passar la crema per un colador de malla.

7.Si voleu que la crema sigui més espessa, prepareu en un vaset la Maizena amb 50 ml d’aigua i bateu-ho fins que quedi una mescla amb textura de llet. Llavors poseu la crema a escalfar i quan trenqui el bull aboqueu-hi la mescla de Maizena i aigua sense parar de remoure-ho perquè la crema s’espesseixi.

8.Per a servir la crema, feu servir un plat fondo i decoreu-lo amb una mica de cibulet picat.

Melós ibèric amb soia i mel

Ingredients per a 4 persones:

∞ 4 galtes d’ibèric.
∞ 1/2 got de salsa de soia japonesa.
∞ 4 cullerades de mel.
∞ 5 branquetes de menta fresca.
∞ 1 ceba.
∞ 2 pastanagues.
∞ 1 blanc de porro.
∞ Oli d’oliva.
∞ Farina.
∞ Sal i pebre.
∞ 4 brots de menta per a decorar.

Elaboració
1.Salpebreu les galtes i enfarineu-les. Peleu i trossegeu les verdures. Piqueu la menta.

2.Poseu oli d’oliva abundant a la paella WMF i poseu-la a foc fort. Quan l’oli estigui calent, daureu bé les galtes. Quan estiguin ben daurades, poseu-les a l’olla ràpida Perfect WMF.

3.Retireu l’oli de la paella i, sense netejar-la perquè mantingui el greix i sense que es refredi, afegiu-hi tots els vegetals i daureu-los.

4.Afegiu els vegetals a l’olla ràpida Perfect WMF i col·loqueu-los damunt de les galtes. Incorporeu-hi la menta trossejada i la mel, i regueu-ho tot amb la salsa de soia i mig got d’aigua.

5.Tapeu l’olla ràpida Perfect WMF i poseu-la a foc fort. Deixeu que la vàlvula pugi al nivell 2 i abaixeu el foc al mínim. Deixeu cuinar l’olla durant 30 minuts. Després, deixeu baixar la pressió sense forçar abans d’obrir la tapa.

6.Retireu la carn de l’olla i poseu-la als plats o a la safata de servir. Tritureu els vegetals, amb els sucs, i coleu bé la salsa amb el xinès. Aboqueu-la damunt de la carn.

7.Acompanyeu el guisat amb arròs blanc o puré de patates.

Magdalena de xocolata

Ingredients:

∞ 125 g de xocolata de postres.
∞ 100 g de mantega.
∞ 3 ous.
∞ 50 g de sucre.
∞ 50 g de farina.
∞ 1/2 sobre de llevat Royal.
∞ 7 motlles d’alumini per a flams individuals.

Elaboració

1.Fon la xocolata i la mantega al bany maria.

2.Bat els ous i el sucre fins que doblin el volum i escumegin. Afegiu-hi la farina tamisada i el llevat, sense parar de batre perquè no quedin grumolls.

3.Barregeu la xocolata i la mantega amb la massa, i removeu-ho tot fins que obtingueu una massa homogènia. Introduïu la massa en una mànega de pastisseria.

4.Recobriu els motlles amb mantega i farina.

5.Aboqueu una mica de massa als motlles (no sobrepasseu els dos terços del motlle) i col·loqueu-los damunt la safata per a vapor de l’olla ràpida WMF.

6.Poseu tres quarts de litre d’aigua a l’olla ràpida WMF i, amb l’ajuda del separador, col·loqueu-hi la safata per a vapor amb els motlles al damunt. Tanqueu l’olla i poseu-la al foc. Quan pugi al nivell 2, deixeu-la cuinar durant 15 minuts.

7.Deixeu que baixi la pressió i obriu l’olla. Deixeu que la massa es refredi abans de servir les magdalenes.

Segueix-nos a Instagram @pyreneesandorra
Top