Revista Nadal 2021

, P 6 persones CONSELL DEL XEF El salmó salvatge, a diferència del de piscifactoria, té la carn més ferma i un gust més suau. 170 • 300 g de salmó salvatge • 3 alvocats • ¼ de pinya • 1 escalunya • Oli d’oliva verge • 1 llima • Sal de Maldon • 3 g de pebre d’Espelette • Sèsam • 5 fulles de coriandre • 2 branques d’anet • 12 branques de cibulet • ½ bossa d’userda 1. Talleu l’escalunya ben fineta. Enretireu la polpa dels alvocats i aixafeu-la. Ara col·loqueu tots dos ingredients en un bol i afegiu-hi la ratlladura de la pell de mitja llima i el suc de la llima sencera, sal, pebre i un raig d’oli. Incorpo- reu-hi el coriandre, el cibulet i l’anet, tot tallat ben fi. Barregeu-ho tot i repartiu-ho en gotets. 2. Talleu el salmó i la pinya en dauets d’1 cm, amaniu-los amb pebre, sal de Maldon i sèsam, i barregeu-ho tot. Ara afegiu-ho tot als gotets i poseu-hi la userda, i ja ho podeu servir. Per anar obrint boca , prepara uns cana- pès variats. Pots farcir cassoletes de pasta de full amb els ingredients que més t’agra- din, presentar unes torradetes amb foie o salmó, preparar una safata amb embotits o una taula de formatges. Les ostres i el marisc també són les estrelles dels àpats de celebració. Cigales, llagostins, gam- bes… són una autèntica exquisidesa. Pel que fa als primers , l’escudella amb galets és l’opció més clàssica, però també pots elaborar cremes, canelons o amani- des. Perquè la taula llueixi més, serveix les cremes en gotets i emplata les amanides amb l’ajut d’uns motlles de cuina. Procura combinar aliments de diferents colors. Així quedaran uns timbals molt vistosos. I arriba l’hora dels plats principals . El be- suc és un clàssic a les taules de Nadal. El pots fer al forn, amb verduretes, i quedarà molt bo. Un altre peix que també fa festa és el llobarro. La seva carn suau i saborosa agradarà a tothom. Les opcions culinàries que ofereixen les aus i les carns vermelles són infinites. Pots decidir-te per un pollastre de pagès rostit, una espatlla de xai cuinada a baixa tem- peratura, un garrinet al forn, un magret d’ànec… Estaran realment deliciosos. Per postres , pots presentar un refrescant sorbet de mandarina amb cava i fruits vermells, que et proposem servir amb un llaminer tronc de Nadal o un saborós panettone . I amb els cafès i els licors, no pot faltar a taula una safata plena de torrons, neules, bombons… Serà el moment més dolç. Tàrtar de salmó salvatge, alvocat i pinya

RkJQdWJsaXNoZXIy NDM0NTQ=