Revista Nadal 2021

“ #entrevistaaTeresaCarles Porten des de 1979 innovant en el món de l'alimentació saludable. Es consi- deren uns pioners? Vam marcar un precedent en l'oferta vegetariana. En un moment en què les cadenes de menjar ràpid arribaven al país i el consum de refrescos ensucrats es disparava, vam decidir obrir El Paradís, un dels primers restaurants vegetarians a Espanya i el primer a Lleida, una ciutat on als anys 70 la població vegetariana no arribava a vint persones. Al cap de poc temps, els nostres plats es van convertir en un bon reclam i va començar a venir tota mena de públic, perquè la nostra manera de veure el vegetarianisme sempre ha estat inclusiva i hedonista: cada vegada que duem a terme un plat nou, ens preguntem com podem fer-lo més sa, saborós i sostenible. Comhaevolucionat el concepte "d'alimentaciósaludable" a lasevaempresa? Sempre hem tingut el propòsit d'oferir una versió més saludable dels plats de la gastronomia tradicional. Tots els nostres plats estan dissenyats pensant no només en el plaer gastronòmic, sinó també orientats a persones que prefe- reixen el menjar saludable. Creiem que cuidar-se no ha d'estar renyit amb el plaer ni ha de ser avorrit. Quin ha estat el seu aprenentatge coma dona empresària al llarg d'aquests anys? Després de més de quaranta-cinc anys d'experiència als fogons, un dels principals aprenentatges que destacaria és la necessitat d'innovació constant. Des dels inicis, m'he dedicat a innovar dins de la cuina, a descobrir noves combinacions, nous ingredients i mètodes de cocció. A més, passar de la cuina de restauració a liderar un equip d'R+D+I ha estat un repte, però també una evolució natural. El nostre objectiu és fer productes saborosos i buscar solucions plant-based amb la qualitat més gran possible, i el fet de tenir els restaurants ens permet testejar primer el públic per saber si estem anant pel bon camí. I què en pensen de la tendència flexita - riana? És un dels pilars del nostre grup, ja que els restaurants Flax & Kale són flexita - rians i alguns dels nostres plats preparats, també. Aquest tipus de dieta és més inclu- siva, representa un pont entre les dietes omnívores i d'altres més restrictives com la vegana. A Flax & Kale vam ser pioners amb aquest concepte al país obrint el primer restaurant de cuina flexitariana el 2014. La dieta mediterrània és en gran part vegetariana. Potser es tracta de tornar als orígens? De fet, quan busco els inicis de la meva vocació per la cuina vegeta- riana penso en el meu poble, Algerri. La meva família era de pagesos i això va fer que la base de la nostra alimentació fos sempre la fruita i verdura de temporada que ens oferia l'hort. Per nosaltres, era la nostramanera d'alimentar-nos i de cuinar. En canvi, ara se li'n diu "cuina de mercat". De quina manera creieu que la vostra línia de menjar preparat ha ajudat a fo- mentar l'anomenada "revolució saluda- ble"? Moltes vegades relacionem menjar saludable amb un plat avorrit o sense sa- bor i ens resulta pesat haver-lo de cuinar i menjar si no ens agrada. La nostra línia de menjar preparat pretén que els con- sumidors puguin gaudir amb facilitat, co- moditat i rapidesa d'un plat elaborat i sa- ludable com els dels nostres restaurants. Per això tenimnou varietats de plats dife- rents incloent-hi opcions flexitarianes, ve - getarianesosense gluten. Flax & Kale aconsegueix atraure els con - sumidors més reticents a tastar plats vegetarians? La principal barrera d'aques- tes dietes sovint és el sabor. El que prete- nem des de Flax & Kale és crear productes que facin que ningú trobi a faltar els plats d'origen animal. Mostra d'això és l'últim llançament de la gamma de proteïna al- ternativa a la carn i formatges vegans, una experiència similar en sabor però amb un impacte en l'entorn molt menor. F K & El que pretenem és crear productes que facin que ningú trobi a faltar els plats d'origen animal. 181

RkJQdWJsaXNoZXIy NDM0NTQ=