FRUITAEls beneficis de la síndria

Quan comença a fer bon temps, trobem al mercat i al supermercat fruites estacionals. És el cas de la síndria. Una fruita molt refrescant ideal per menjar entre hores o bé de postres. A qualsevol moment del dia, ve de gust menjar una mica de fruita. A més, té propietats molt bones per a la salut.

Quines propietats té la síndria?
La síndria conté un 92% d’aigua i té una aportació calòrica molt baixa (30kcal/100g). La relació sodi/potassi és molt baixa. En 100 grams de síndria trobem 2mg de sodi en vers a 110mg de potassi.
A més, conté licopè, pigment que dona el color vermell característic de la síndria.

Quins efectes té sobre l’organisme?
La síndria és una de les fruites més refrescants i hidratants pel seu elevat contingut d’aigua i juntament amb el seu elevat contingut en potassi i baix en sodi fa que tingui propietats depuratives, facilitant l’eliminació de toxines de l’organisme, i diürètiques per disminuir la retenció de líquids.
El licopè és un pigment amb propietats antioxidants, la qual actua protegint les cèl·lules dels radicals lliures responsables de les malalties cardiovascular, de l’envelliment i del càncer.

Com podem saber que una síndria està al punt per menjar?
El pes de la síndria és un bon indicador per saber escollir una fruita de qualitat. Com més pesa la síndria, més sabor i dolçor tindrà i també podem triar una bona síndria fent-li uns petits copets i si la síndria sona a ple, és que és bona. Seguint aquests dos indicadors, haurem trobat una síndria amb el seu punt òptim de maduració.

Quan és millor menjar-la? Als àpats, fora dels àpats, abans de l’àpat?
Qualsevol moment del dia és ideal per menjar una peça de fruita, no hi ha un moment millor que un altre. Les fruites es poden menjar a qualsevol moment del dia per exemple:

  • Per esmorzar podem ingerir fruita. Amb un iogurt natural i per donar el toc de dolçor és fantàstic afegir fruita.
  • Durant els àpats: en amanides, sopes de meló, gaspatxos de maduixes o de síndria...
  • De postres: en una macedònia o en un bol (síndria i formatge fresc a daus amb pinyons torrats).
  • Entre hores: fer broquetes de fruita, macedònies, batuts de fruites i amb llet, gelats de fruita saludables...

Existeixen fruites i verdures que t’ajuden a aprimar?
Les fruites i verdures en si no ajuden a aprimar a un individu, el que realment ajuda a disminuir el pes és el fet d’incorporar-les en els nostres àpats dia a dia, ja que això farà que desplacem el consum d’aliments no saludables, els quals realment provocant un augment de pes.

A la fruiteria de Pyrénées Andorra trobaràs síndries d’Ametller Origen. Podràs comprar la peça de fruita sencera, la meitat o bé tallada a punt per menjar.