
A Pyrénées Andorra sabem que un bon àpat pot esdevenir una experiència única quan es marida amb el vi adequat. Durant els dies d’estiu, els plats lleugers com les carns a la brasa o les verdures a la graella prenen protagonisme, i és per això que, des de la secció d’alimentació del centre comercial, t’oferim algunes propostes per encertar sempre amb el maridatge ideal.
Per a carns blanques com el pollastre a la brasa o el porc marinat, un vi negre lleuger com el Pinot Noir de Jean-Paul Brun, elaborat al seu celler Domaine des Terres Dorées a la regió de Beaujolais, és una opció ideal. Aquest Borgonya elegant i expressiu reflecteix les arrels borgonyones del productor i, amb el seu cos mitjà i aromes de fruites vermelles, aporta frescor i equilibri, ressaltant els sabors naturals del plat sense dominar-los, convertint-lo en una alternativa perfecta per a menjars d’estiu.
Ara bé, si es prefereix un vi blanc, un riesling sec com el Waltraud és una elecció sorprenent i refrescant. Aquest vi de la DO Penedès destaca per la seva elegància. En boca és lleuger i sedós, amb una acidesa ben integrada que aporta frescor i equilibri, ressaltant els sabors naturals de la carn sense sobrepassar-los.
Els plats vegetarians també tenen el seu maridatge ideal. Per a preparacions amb verdures a la graella o entrants vegetals, destaca el verdejo com el Quintaluna, un vi fresc amb notes de poma verda, herbes i aromes de flors blanques, cítrics i fruites de pinyol, que complementa a la perfecció els sabors torrats i naturals de les hortalisses. La seva acidesa equilibrada i textura sedosa ressalten els sabors subtils dels vegetals sense sobrepassar-los, creant un maridatge elegant i ideal per a menjars d’estiu saludables.
Totes aquestes referències, i moltes més, estan disponibles a la secció d’alimentació de Pyrénées Andorra, des d’on fem que el menjar i el vi parlin el mateix idioma.