Revista Nadal Pyrénées 2022

, 4 persones CONSELL DEL XEF Guarda els gotets ja preparats a la nevera tapats amb film transparent. Treu-los just en el moment de servir. • 12 llagostins cuits • 400 g de formatge cremós tipus Philadelphia • 200 g de nata per muntar • 1 gra d’all • Cibulet fresc • Julivert fresc • Oli d’oliva • Sal • Pebre 1. Pela els llagostins, però deixa’n 4 sense pelar del tot per decorar. 2. Talla el gra d’all i el cibulet ben fins. Col·loca tots dos ingredients en un bol i afegeix-hi el formatge cremós, la nata, un rajolí d’oli, sal i pebre. Barreja-ho tot bé amb la batedora i guarda-ho dins d’una mànega pastissera a la nevera. 3. Reparteix dos llagostins a cada gotet i posa-hi per sobre la crema de formatge. Decora cada got amb el llagostí reservat i unes fulletes de julivert. Gotets de llagostins amb crema de formatge o amb una crema de ceps que reconforti el cos. Respecte al plat principal, les opcions són infinites. Pots fer un pollastre rostit, un magret d’ànec, un llobarro al forn, un suquet de rap… o un filet Wellington de vedella. Ja veuràs que bo! I com a punt final, aprofita el moment i anima’t a fer uns pastissets de Nadal. Se’n lleparan els dits! I si vols que el menú llueixi encara més, un darrer consell: no t’oblidis de vestir la taula de festa. Tria les estovalles i els plats procurant que tots els elements combinin bé, posa les millors copes i dona-hi el teu toc personal. En aquest exemplar que tens a les mans et donem algunes idees que t’ajudaran. Serà un dia formidable! J Ja tenim el Nadal a tocar. És el moment de retrobar-se amb els éssers estimats i de xerrar i riure al voltant d’un exquisit menú pensat especialment per a l’ocasió. I perquè tot surti perfecte, unes setmanes abans de la festa és important començar a rumiar quins plats oferiràs durant l’àpat. La clau de l’èxit és no deixar res a la improvisació. Una vegada pensat el menú, fes una llista amb els aliments que necessitis i encarrega’ls. Així no et faltarà de res i podràs fer el que has planificat sense problemes. A més, t’estalviaràs cues i diners. Ah! I recorda que també has de triar quin vi o escumós serviràs. Si et cal, consulta-ho als professionals del celler de Pyrénées, explica’ls què cuinaràs i segur que t’ajudaran a aconseguir el maridatge ideal. Pel que fa al menú, et recomanem que combinis alguns plats més elaborats amb altres que puguis tenir preparats a la nevera i que només hagis d’escalfar. D’aquesta manera, no hauràs d’estar tota l’estona a la cuina i podràs gaudir del moment i dels convidats. Per Nadal, pots servir unes safates d’embotits o formatges, fer uns aperitius amb foie-gras o amb algunes conserves de qualitat… I si sou molta gent, les presentacions en gotet, com la que et proposem amb llagostins i crema de formatge, sempre et faran quedar molt bé. Després, pots seguir amb un primer amb sabor a tradició, com una sopa de galets, 187 #CuinaPerLluirTe

RkJQdWJsaXNoZXIy NDM0NTQ=