INGREDIENTS


- 1 carbassó
- 1 albergínia
- 4 patates
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 3 tomàquets grans
- 4 trossos de bacallà
- Farina 
- Oli de girasol o d'oliva suau
-  1 branca de romaní
-  1 fulla de llorer
- Sal​
- Pebre

PAS A PAS


1. Netegem la albergínia i la tallem a rodanxes. Col·loquem les rodanxes en un colador amb una mica de sal perquè vagin deixant anar l'aigua (uns 30 minuts). Fregiu-les en abundant oli de girasol i deixeu-los en un plat amb paper absorbent per eliminar l'excés d'oli. Repetim el procés amb el carbassó i la patata.

​2. Netegem i tallem el pebrot vermell i el pebrot verd a tires. Ho sofregim amb un rajolí d'oli d'oliva fins a que comenci a estovar-se, afegim la branca de romaní, la fulla de llorer i el tomàquet pelat i tallat a dauets. Salpebrem al gust i deixem uns minuts més fins que es consumeixi la major part del suc de la tomata.

​3. Salpebrem el bacallà, ho passem per la farina i el fregim fins que estigui daurat per fora però sucós per dins. Ara que ho tenim tot preparat, muntarem tots els ingredients com si es tractés d'una lasanya, per això necessitarem tots els ingredients anteriors ja fregits (i amb l'excès d'oli escorregut)

​4. Comencem col·locant un llit de patates al fons de la font, sobre elles les albergínies, a sobre el carbassó i, finalment la salsa de pebrots i tomàquet.

5. Ja només ens queda col·locar el bacallà damunt la salsa i deixar reposar unes hores  a temperatura ambient abans de gaudir-lo (acabat de fer també està molt bo, encara que els sabors no s'hauran barrejat, aportant-li aquest sabor tan especial).