bojos per la neuLa importància d’anar ben equipat a esquiar

A tothom li agrada esquiar els dies que fa sol i bon temps, però segur que us haureu trobat alguna vegada que de cop i volta el temps fa un gir de 180 graus i comença a nevar o a fer vent i comences a agafar fred. Avui et volem parlar de la importància d’anar ben equipat/da esquiant.

A la planta baixa de Pyrénées Andorra trobaràs tot el que necessites per anar a esquiar o a fer snowboard. Els professionals t’atendran i t’assessoraran perquè escullis la roba i els complements que necessites per practicar aquest esport. I ara que encara queden molts dies per esquiar aquesta temporada, trobaràs la roba d’esquí amb descomptes de fins al 40%.

Primer de tot ens fixem amb les samarretes tècniques. Són importantíssimes. Et proposem les samarretes de la marca X-Bionic, que són termoreguladores. Què vol dir això? Estan fetes d’un material que escalfa i refrigera aconseguint així un equilibri de la temperatura. Aquesta peça de roba toca directament amb la pell i per això és tan important. Aquestes samarretes estan fetes amb un teixit revolucionari, Xitanit, és un excel·lent conductor i optimitza la gestió de la suor i ajuda a l’evaporació.

També és important escollir una bona jaqueta i un bon pantaló. Moltes vegades ens fixem només amb el disseny, però cal tenir present la qualitat del material. És important que sigui waterproof, d’aquesta manera t’assegures que l’aigua no es traspassa. Una marca de roba d’esquí que et regula la temperatura és la RH i actualment als Grans Magatzems la tenim al 30% de descompte.

Per últim cal escollir uns bons complements. El casc, les ulleres i els mitjons s’han de saber escollir.

Trobaràs dos tipus de cascs: els que porten la visera integrada o bé els que no la porten. És molt important esquiar amb casc perquè en cas de caiguda et pugui atenuar el cop. Cal escollir la talla adequada, si no, no farà la seva funció en cas de necessitat.

Fa uns anys gairebé ningú esquiava amb casc, però cada vegada més, veus més persones esquiant amb casc. Si fem la comparació amb el cinturó de seguretat dels vehicles, fa uns anys, ningú anava cordat i avui en dia ja ho tenim automatitzat. Amb el casc d’esquí hauria de passar el mateix.

Els mitjons encara que ens pensem que tots són iguals, no és veritat. No tots transpiren igual. Moltes vegades per culpa de no portar uns bons mitjons acabem patint mal de peus. A Pyrénées trobareu la marca X-Socks. A banda de portar el sistema AirConditioning Channels integrat, subjecta i protegeix els bessons, els dits del peu, el turmell i el tendó d’Aquil·les. A més, redueix la pressió i el risc de que et surtin butllofes.

I les ulleres! Seran la clau perquè t’hi vegis bé mentre estiguis esquiant. Hi ha tres tipus de lents: les que et serveixen per quan fa sol, les que et serveixen per quan fa boira i les fotocromàtiques, que et serveixen per tot. Si fa sol, el mirall s’enfosqueix i et protegeix del sol, i si fa núvol, també et serveix perquè et protegeix de factors atmosfèrics com el vent.

I si vols unes ulleres úniques... A Pyrénées podràs personalitzar-les amb la marca Hysteresis. Escull el marc, la lent i la cinta. Amb només tres passos aconseguiràs unes ulleres úniques. Es tracta d’una màscara d’esquí amb tecnologia magnètica de lents intercanviables.

Un cop amb el material a punt, ja només et queda gaudir dels kilòmetres esquiables del Principat d’Andorra. Baixar per les pistes i gaudir del paisatge de Vallnord, Ordino Arcalís i Grandvalira.