Pyrénées Stories

Sushi per emportar a la segona planta

Els secrets del sushi

El sushi per a molts no és només un menjar, és fins i tot un estat d’ànim. Podríem aventurar-nos a dir que és un ritual! Un àpat adoptat de la cultura culinària japonesa que ens delecta el paladar. Però el sushi té molts punts. No és gens senzill aconseguir, per exemple, la textura de l’arròs perquè et quedi ben lligat. 

Abans que arribés la pandèmia, ja hi havia dies que ens venia de gust menjar-lo a casa tranquil·lament, però ara encara és més pràctic. 

A la segona planta, a alimentació de Pyrénées Andorra, al costat de la peixateria trobareu el nostre espai de sushi take away. Preparem el sushi perquè us el pugueu menjar on vulgueu i amb qui més desitgeu. 

Hem parlat amb la Susana Martinho, responsable de la secció de sushi de Pyrénées Andorra. 

Quins productes utilitzeu per preparar el sushi? 

Utilitzem una gran varietat de productes com salmó, tonyina, truita, verdura, fruita, anguila, surimi, foie, confitures, pollastre. Això sí, tot de la màxima qualitat possible perquè el producte final sigui exquisit. 

Què ens pots destacar?

La tonyina que utilitzem és Balfegó de màxima qualitat. Tonyina vermella controlada sanitàriament. Només amb la textura i el color ja es pot apreciar la qualitat superior. Ens arriba un cop a la setmana i nosaltres la filetegem, traiem les espines i la congelem per mantenir totes les propietats.

El salmó que utilitzem és el de la peixateria i ve de Noruega de molt bona qualitat també. I després la verdura i la fruita és d’Ametller Origen de molta qualitat. Sempre treballem amb producte fresc i del dia. 

Quantes hores es deixa el peix congelat? 

El Govern d’Andorra ens demana 24 hores de congelació per poder-lo consumir, però nosaltres  el congelem durant 48 hores per garantir encara més que no conté anisakis.

I com ha de ser l’arròs?

L’arròs és molt especial, s’han de seguir uns passos molt específics. El temps de remull, un bon rentat i després el temps de cocció. S’han de respectar els temps perquè surti amb la textura, la duresa i el gust ideal. La barreja del vinagre amb la sal i el sucre és el que li dona la textura i el gust característic del nostre sushi. És ÚNIC. 

Quin és el sushi que més agrada?

El sushi preferit és el clàssic de salmó i alvocat i tonyina. Però recomano molt el que fem amb foie Collverd i confitura de figues. És realment espectacular. 

El nostre secret és que és un producte sa, sense conservants ni colorants. El més natural possible.

A banda del sushi, oferiu més productes?

Delícies de pollastre, pinxos de pollastre, gyozas, tàrtars, sashimis, amanides de salmó amb algues i rollitosprimavera fets per nosaltres. 

Es poden fer encàrrecs?

Tenim les safates preparades, però també t’ho podem preparar al moment o si tens algun tipus d’al·lèrgia, es poden ajustar a les teves necessitats. 

Pots venir presencialment i t’ho preparem a l’instant o trucar al 880000 i demanar per l'extenió 454 (secció sushi) i fer l’encàrrec.