Us presentem ALTITUD 1080Oli d’altitud, un plaer gastronòmic

La cuina és un plaer. Tant per els que els hi agrada cuinar com per els que els hi agrada degustar i delectar el paladar. L’oli d’oliva és un producte que pot arribar a ser molt exclusiu i és un producte clau de la dieta mediterrània. 

N’hi ha de molts tipus, de moltes varietats però avui volem parlar d’un oli d’altitud. Les olives es cultiven a 1080 metres d’alçada. I per parlar d’aquest producte exclusiu, hem conversat amb un fanàtic de la bona cuina i del menjar bé, l’Ivan García. És el creador de les cerveses artesanes andorranes &AND BEER i ara distribuïdor d’aquest producte exclusiu a Andorra. A més, té formació gastronòmica en el Basque Culinary Center de San Sebastià. 

L’oli Altitud 1080 té d’especial que es produeix a més alçada de tot Espanya, a l’altiplà de Granada.  

Què el fa ser exclusiu?

ALTITUD 1080 és l’oli amb majors nivells de CoQ10 si fem una comparació amb altres olis en l’àmbit mundial. Per aquesta raó, és molt saludable pel sistema immunològic del cos. El Coenzim Q10 ajuda a les mitocòndries (estructures petites de la cèl·lula) a produir energia. És un antioxidant que ajuda a prevenir el dany que els radicals lliures (substàncies químiques altament reactives) causen a les cèl·lules.

A més, és un oli ecològic perquè no s’afegeixen ni pesticides ni tractaments agressius ni per l’arbre ni per la terra. 

Per què es cultiva en altitud? 

D’aquesta manera s’afavoreix una exposició solar molt més gran que en altres zones situades a nivells inferiors, que unit als vents d’altura i les millors condicions de temperatura, tot això, facilita una qualitat de l’oliva molt superior.

El gust és diferent?

Dona un gust una mica picant, molt afruitat i floral i és un oli que només es produeixen 10.000 ampolles l’any i totes van numerades de manera que es considera un producte molt exclusiu. 

És un oli d’oliva de qualitat excepcional. De color és verd fosc intens però brillant al mateix temps. 

I la pregunta CLAU. Com l’hem de maridar o degustar un bon oli? 

És ideal per utilitzar-lo tant en plats freds com podria ser un carpaccio de bou, una bona amanida amb vegetals de l’hort o en pizzes o carns per donar-li un toc per sobre o inclús en peixos. És un oli molt versàtil. No es recomana cuinar amb ell perquè seria desaprofitar el seu caràcter fresc i afruitat. 

TROBA'L A LA SECCIÓ D'ALIMENTACIÓ DE PYRÉNÉES ANDORRA