Jornades gastronòmiques d'Itàlia El secret per fer un bon tiramisú

Les jornades gastronòmiques d'Itàlia han aterrat a Pyrénées amb un taller de cuina, amb receptes especials a la secció de restauració i degustacions de productes típics d'aquesta terra.

Sabem que el tiramisú és el postres estrella dels italians. No és un postres qualsevol i hi ha moltes maneres de presentar-lo. Hi ha xefs que li posen un rajolí d'alcohol, hi ha qui el posen en forma de copa, hi ha qui el fa més espès... Infinitat de modalitats!

També estarem d'acord que és un dolç relativament senzill de preparar i no necessita una gran dedicació. Per això us volem apropar la recepta que el nostre xef va preparar:


Tiramisú per a 4-6 persones

Ingredients:
20cl de cafè
4 ous
3cl d'aigua
90gr de sucre
250gr de mascarpone
20 "bizcochos de soletilla"
8cl d'amaretto
Cacau en pols



Elaboració
1. Preparar el cafè i deixar que es refredi.
2. Separar la clara d'ou del rovell.
3. Muntar la clara amb una batedora elèctrica.
4.Bullir l'aigua amb el sucre uns 3 minuts. Posar a poc a poc el sucre cuit a la clara muntada sense parar de batre fins que es refredi completament.
5. Barrejar el formatge mascarpone amb el rovell fins que quedi una barreja ben llisa.
6. Afegir la clara muntada a poc a poc per no trencar l'aire del merengue.
7. Posar en una safata els "bizcocho de soletilla" amb el cafè i l'Amareto.
8. Per al muntatge posarem una capa de bizcocho de soletilla amb una capa de crema mascarpone.
9. Per a acabar, empolvorar la safata amb el cacau al gust.

Consells del xef!


- Preparar el tiramisú unes hores abans de consumir-lo perquè pugui reposar.

- Utilitzar un cafè amb un sabor fort.


- Si no tenim "bizcocho de soletilla", podem utilitzar un altre pa de pessic o bé fins i tot galetes aromatitzades amb canella per exemple.

- Al moment de muntar la clara d'ou, afegir una mica de sal, el merengue quedarà més esponjós i serà més ràpid de muntar.