Pyrénées Stories

Sushi acabat de fer amb tonyina roja Balfegó

La popularitat d'aquest plat japonès creix cada dia

La cuina japonesa ha aconseguit conquistar els nostres paladars fins a tal punt que, per a molts, la seva gastronomia és més que un luxe de cap de setmana. L'oferta que ofereix l'espai de sushi i sashimi 'take away' de la segona planta, permet als nostres clients diposar d'aquest plat tradicional nipó durant els set dies de la setmana. 

Al Principat d'Andorra, només el supermercat dels Grans Magatzems Pyrénées utilitza tonyina Balfegó en les seves preparacions. Cada matí el personal de la secció d'alimentació rep el producte de Balfegó per preparar el sushi i el sashimi que es prepara 'in situ' per a delit dels clients. Les safates de nigiris i makis acabats de fer queden exposades perquè els clients puguin triar la que més els agradi.

Susana Martinho, responsable de la secció de sushi de Pyrénées Andorra, assegura que "només amb la textura i el color de la nostra tonyina roja, ja es pot apreciar la qualitat superior. Ens arriba un cop a la setmana i nosaltres la filetegem, traiem les espines i la congelem per mantenir totes les propietats. Pel que fa al salmó que fem servir és el de la peixateria i ve de Noruega de molt bona qualitat també. I pel que fa a la verdura i la fruita és d'Ametller Origen; sempre treballem amb producte fresc i del dia". A més a més, el fet de preparar el sushi a l'instant, permet que les persones amb intoleràncies o al·lèrgies, puguin demanar peticions especials.

Balfegó és el grup empresarial més gran de l'estat espanyol -i un dels més grans del món- dedicat a la cria i caça de tonyines. El seu producte, que neix en alta mar prop de la localitat catalana de l'Ametlla de Mar, es distribueix arreu del món i ha guanyat diversos premis internacionals que avalen la seva qualitat i distinció.